Rugbyștii timișoreni, în fața unui meci cu un adversar “moale”

Rugbyștii timișoreni, în fața unui meci cu un adversar “moale”

0
DISTRIBUIȚI

rcm steaua06_resize

RCM Timişoara joacă mâine contra celor de la CSM Bucureşti în antepenultima etapă a sezonului regulat al SuperLigii. Dacă din punct de vedere valoric galben-albaştrii au meciuri ușoare în următoarele trei etape, singura dificultate va fi programul mai aglomerat al echipei, cu trei meciuri în opt zile.

În tur, timişorenii s-au impus uşor cu CSM bucureşti, la scorul de 65-10. Echipa a decis să abordeze meciul de mâine dimineaţa cu titularii, pentru ca la jocul din deplasare cu Dinamo de miercuri Chester Williams să folosească jucători care nu au prins multe minute în tricoul RCM-ului, iar sâmbăta viitoare titularii să revină în teren pentru jocul cu Universitatea Cluj. „Avem o săptămână foarte grea, cu trei meicuri în opt zile. Vineri (mâine – n.r.) dimineață CSM, miercuri dimineaţă cu Dinamo, sâmbătă e meciul cu Clujul. Pentru mâine vom trimite cea mai bună garnitură disponibilă în echipă, Chester vrea să vadă ce greşeli facem şi unde mai e de lucru. În meciul cu Dinamo vom trimite jucătorii care nu au fost atât de jucaţi în sezonul acesta, dar au valoare pentru Timişoara, iar în meciul cu Clujul vom avea din nou în teren o echipă foarte bună ca să tragem linie. Sunt meciuri mai uşoare cu echipe din eşalonul doi, dar trebuie să ne concentrăm.


Aceste meciuri sunt foarte importante pentru că ele premerg play-off-ul, unde totul se reia de la 0 şi fiecare punct contează”, a explicat vicepreşedintele RCM Dan Dinu.

Chester Williams a explicat că e important ca echipa să se lege, să elimine erorile din joc, dar şi să se evite accidentările înainte de play-off-ul care va începe în prima săptămână a lunii august. „Meciul de mâine va fi important, trebuie să jucăm bine şi să comunicăm bine în teren. E primul meci a lui Sosene Anesi la Timişoara, a fost în teren şi mecuil trecut, dar nu a jucat mult, sperăm ca acum să ne arate ce poate. Cel mai important va fi mâine ca toate compartimentele să joace bine. E o mare provocare pentru noi să îi ţinem concentraţi pe băieţi. Trebuie să îi menţinem proaspeţi şi să nu se accidenteze”, a declarat antrenorul Williams.

Sosene Anesi a intrat în meciul cu Farul Constanţa doar în a doua repriză. Antrenorul spune că încă nu e decis pe ce post îl va folosi, deoarece Anesi poate juca atât aripă, fundaş, cât şi centru. „A fost puţin dificil, am făcut greşeli, dar am învăţat mult din acest joc, sper şi ceva pentru meciul de mâine. Ne-am descurcat bine după o pauză lungă pentru băieţi. Nu am învăţat mult româneşte, dar băieţii mă ajută să învăţ”, a spus Sosene Anesi, jucător venit în pauza de vară la RCM.

În ceea ce priveşte postul, căpitanul Stelian Burcea este şi el nevoit să joace pe o altă poziţie după accidentarea închizătorului clasic, Daniel Carpo. Burcea a evoluat mai mult ca flanker, dar spune că se va adapta cerinţelor jocului. „Deocamdată, nu sunt foarte obişnuit cu acest post, l-am mai jucat, dar aştept să vină meciurile mult mai grele, cu presiune pe grămadă”, a declarat căpitanul echipei. Meciul RCM-ului se va juca mâine, de la ora 10.00, pe Stadionul „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ, și va putea fi urmărit şi pe site-ul www.rugbytv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.