Scandalul din rock-ul timișorean care a dus la scoaterea unei melodii de...

Scandalul din rock-ul timișorean care a dus la scoaterea unei melodii de pe YouTube

5
DISTRIBUIȚI

bitte_shimmy

Zilele acestea, trupa timişoreană Kraft a lansat piesa „Dor de tine“, melodia cu pricina iscând un scandal în comunitatea locală a rockerilor. Concret, piesa respectivă este revendicată ca fiind compoziţie proprie atât de Tiberiu Bitte, solistul trupei Kraft, cât şi de Shimmy Ash, chitaristul trupei Pandora, acesta din urmă susţinând că melodia aparţine acestei trupe.

Până la finalizarea într-un fel sau altul a acestui scandal, melodia a fost scoasă de pe Youtube, unde a apărut un anunţ conform căruia „acest videoclip nu mai este disponibil, din cauza revendicării drepturilor de autor din partea AshShimmy“. „Eu nu vreau să comentez despre conflictul iscat pentru piesă, până la clarificarea în instanţă. Şi până atunci, eu mă comport ca unicul autor al piesei“, ne-a declarat Tiberiu Bitte, solistul trupei Kraft.

De cealaltă parte, Shimmy Ash, chitaristul trupei Pandora, susţine că melodia a fost compusă de totţi membrii trupei. „Melodia este piesa trupei Pandora, făcută în timp ce Megastaru (n.n. – Bitte Tiberiu) cânta cu noi. Ţinând cont că a contribuit şi el la piesă, de fapt singura la care şi-a dat cu părerea, a considerat că e piesa dânsului. Melodia e înregistrată la UCMR-ADA, în două variante. Eu am primit o notificare de la ei în care se spune că până nu se rezolvă pe cale amiabilă sau în justiţie treaba cu piesa, nimeni nu are voie să folosească această piesă.


 Pe de o parte, piesa este înregistrată pe numele tuturor membrilor Pandora. De cealaltă parte, piesa e înregistrată pe numele lui Bitte Tiberiu, ca şi compozitor şi textier. Textul acestei piese aparţine soţiei fostului basist din Pandora, Tabita Peiov. La fel a făcut şi cu două piese Amala. Nu am nicio pretenţie de la el, doar să nu-şi bată joc“, a spus Shimmy.

Melodia care a declanşat acest scandal s-a născut la aproape trei ani de la înfiinţarea trupei timişorene Kraft. „Am înfiinţat trupa în decembrie 2010, iniţial sub numele Kraft Cover Project, cu scopul de a cânta la Zile de Oraş, Festivaluri de Bere şi de Vin, cluburi din ţară, dar şi la evenimente private. Astfel că vocea mea s-a auzit în Timişoara, Arad, Deva, Reşiţa, Oradea, Vânju Mare, Recaş, Gătaia, Deta, Târgu Jiu, Huedin, Govora etc., cu un repertoriu pop-rock internaţional. Membrii trupei s-au tot schimbat de-a lungul vremii în funcţie de nevoi şi de disponibilităţi. Am cântat mai ales cu prietenii, căutând armonia grupului. Tendinţa mea este de a trece încet – încet pe compoziţii proprii. Piesa «Dor de tine», naşte pasiuni şi controverse legale din partea unor foşti parteneri de scenă. Ideea piesei am avut-o mai demult şi aş vrea să exprime «dorul» de persoana iubită care a rămas acasă, în timp ce partenerul este plecat în «turnee», aşa cum visează orice artist. Este o piesă romantică, plină de optimism. Am interpretat prima data această piesă la Bucureşti în acompaniamentul altei trupe (la care am fost solist vocal) decât Kraft, în deschiderea Trooper. Piesa face parte din repertoriul trupei Kraft fiind pe parcurs rearanjată cu ajutorul colegului Loris Negruţ. Urmează să compun şi alte piese cu care încercăm să pătrundem pe piaţa muzicală românească“, a explicat Tiberiu Bitte.

 

5 COMENTARII

  1. Vrem o emisiune de scandal pe un post local…..sa fie ceva de genul Elodia…..Ar avea de castigat popularitate cei 2 artisti. Emisiunea trebuie impartita pe episoade si asezonata cu jigniri reciproce….tipete…urlete…..etc.

  2. Nu stiu ce ar mai putea castiga cei 2 artisti Loris. Adica Pandora nu mai are nevoie de Bitte ca sa castige popularitate. Tiberiu in schimb, nu are o imagine prea imaculata in peisaj. Stiu si eu povestea cu cei de la Amala. Cu piesa asta nu cunosc dar odata ce a facut mizerie cu Amala te cam astepti. Iar pe Shimmy nu-l vad pe la OTV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.