Universitatea de Vest vânează “picații” de la Medicină. Vezi câți candidați se...

Universitatea de Vest vânează “picații” de la Medicină. Vezi câți candidați se bat pentru 958 de locuri

0
DISTRIBUIȚI

m1

Sute de părinţi îşi aşteptau, în această dimineaţă, odraslele, care visează să devină salvatori de vieţi în faţa celor trei facultăţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. La fel ca în anii precedenţi, absolvenţii de liceu s-au înghesuit să îşi depună dosarele la Universitatea de Medicină, însă, astăzi, trebuie să treacă cu brio peste probele examenului de admitere pe care le susţin până la ora 13:00. Emoţiile sunt cu atât mai mari cu cât nu mai puţin de 2.415 candidaţi se bat pe 958 de locuri, dintre care doar 415 sunt bugetate. Dorica Duşan, din Brad, judeţul Hunedoara, a venit să-şi susţină fiica, Andreea, care speră că va intra la Facultatea de Farmacie. „S-a pregătit mult ca să intre la facultate. Astăzi susţine două probe scrise la Chimie Organică şi la Biologie. Sper că o să se descurce şi o să intre la fără taxă. În cazul în care nu obţine o notă de trecere, am depus dosarul şi la specializarea Asistent Farmacist, doar asta îi place să facă”, ne-a spus mama lui Andreea.

m2

Cei 2.400 de candidaţi vor afla ce notă au obţinut pe loc pentru că subiectele sunt grilă, în jurul orei 13.00, iar până cel târziu la ora 17.00 vor şti dacă au fost admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.


La Facultatea de Medicină cei 958 de candidaţi susţin, astăzi, probe scrise la Biologie şi Chimie, însă sunt locuri doar pentru 418. La Facultatea de Medicină Dentară doar ce mai buni 100 de candidaţi din cei 364 înscrişi care vor lua note mari la proba scrisă la Biologie şi Chimie, plus la o probă practică vor fi admişi, iar la Facultatea de Farmacie, cei 280 de candidaţi au susţinut examene la Chimie Organică şi Biologie, însă doar 95 vor fi admişi.

Cei aproape 1.500 de candidaţi care nu vor reuşi, astăzi, să intre la Universitatea de Medicină mai au timp până vineri să se înscrie la una dintre facultăţile din cadrul Universităţii de Vest. Reprezentanţii instituţiei timişorene au împânzit stâlpii din faţa Universităţii de Medicină prin care anunţă că se pot îndrepta spre Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie, unde special  pentru cei 1.500 de candidaţi care vor fi respinşi la Medicină înscrierile au fost amânate până vineri la specializările Chimie, Chimie Informatică, Biologie şi Biochimie.

m3

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.