USL-iştii din Hunedoara ameninţă cu grevă-n tot judeţul dacă direcţia regională a...

USL-iştii din Hunedoara ameninţă cu grevă-n tot judeţul dacă direcţia regională a Finanţelor Publice nu va rămâne la Deva. Ce spun despre protestul finanţiştilor din Timiş

13
DISTRIBUIȚI

mircea molot

Liderii USL Hunedoara, printre care doi senatori şi patru deputaţi, au declarat, luni, la Deva, că Guvernul nu ar trebui să cedeze presiunii greviştilor de la Timişoara şi să îşi menţină decizia ca sediu regional al Finanţelor să fie la Deva, în caz contrar Hunedoara se va opune oricărui sediu administrativ al unui instituţii descentralizate, iar la proteste vor participa toţi locuitorii judeţului nu doar angajaţii unei descentralizate.

Preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, senatorii Cosmin Nicula (PSD), Dorin Păran (PNL), deputaţii Natalia Intotero (PSD), Bogdan Ţîmpău (PNL), Carmen Hărău (PNL) au declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Deva după protestul care a avut loc în judeţul Timiş faţă de decizia ca sediul regional al Finanţelor să fie la Deva că Guvernul nu ar trebui să cedeze presiunii greviştilor.

„Asemenea decizii nu se iau prin forţă şi prin greve ale unor salariaţi şi cred ca dacă Guvernul va ţine cont de acestă revoltă e ceva dăunător. Ce ar fi să facem şi noi. Cu prima şedinţă în care se va stabili un sediu de o altă descentralizată: de vânători, de pescari, nu are nicio importanţă, o să facem şi noi grevă că o vrem la Deva.


Nu mi se pare o abordare serioasă şi pertinentă nici a liderilor politici din Timiş şi nici a salariaţilor. Mă refer la liderii USL domnul Bojin preşedintele PSD pe Timiş şi domnul Robu preşedintele PNL pe Timiş (…) Dacă Guvernul cedează este grav pentru că la prima descentralizare care se va stabili o locaţie Deva va fi prima în revoltă şi eu nu o să scot numai o anumită direcţie, voi încerca să fac grevă cu toţi locuitorii judeţului Hunedoara. Îmi asum ce am spus”, a declarat, luni, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ.

Acesta susţine că are încredere că Guvernul nu va ceda presiunii greviştilor. „Eu cred că o vedere de ansamblu mai bună decât o are Guvernul nu o are nimeni. Şi ca atare Guvernul şi-a asumat responsabilitatea conducerii administrative a acestei ţări nu are decât să facă şi paşii care trebuie făcuţi în ceea ce priveşte regionalizarea şi stabilirea sediilor unor instituţii descentralizate”, a mai declarat Moloţ.

Pe de altă partea, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor susţine că protestul nu ar fi trebuit să aibă loc. „Am fost de acord ca Timişoara să fie capitala regiuni dar şi ei trebuie să înţeleagă că multe dintre conducerile deconcetratelor trebuie să fie împărţite echitabil în alte judeţe tocmai pentru a avea o dezvoltare durabilă şi corectă în toate judeţele.(…) Riscăm o super centralizare a descentralizatelor într-un singur loc şi cred că dacă se cedează astfel la un miting gen Timişoara nu face decât să iasă şi alte oraşe care nu sunt mulţumite. Cred că Guvernul trebuie să fie pe poziţie şi să înţelegem că regionalizarea trebuie făcută prin legi care se hotărăsc de Guvernul României prin dezbateri publice aşa cum au fost făcute şi nu prin forţă aşa cum s-a făcut azi la Timişoara, o manifestaţie care, dacă era bine gândită, nu trebuia să aibă loc”, a mai declarat Nistor.

sursa fot evz.ro

13 COMENTARII

  1. Regionalizarea mult trambita va fi un mare fasss! Nici o problema ! sa vedem cine va vota pt regionalizare ?!Deva cu un nr de 10% din nr de locuitori ai Timisoarei?!sa fim seriosi!

  2. „multe dintre conducerile deconcetratelor trebuie să fie împărţite echitabil în alte judeţe tocmai pentru a avea o dezvoltare durabilă şi corectă în toate judeţele”… Nu, zau??? Ce ar fi daca toate agentiile nationale si companiile nationale ar fi impartite echitabil pe judete/regiuni, sau, de ce nu, daca ministere ar fi repartizate in judete/regiuni diferite???

  3. Dar judetul Hunedoara, unde se vopseste cioara, nu a fost niciodata in regiunea Banat si nici locul lui aici. Si totusi nu-i asa ca ministrul de finante ii din hunedoara, seful anaf ii din hunedoara, nasul lor ii senator de hunedoara?

    • Au si ei o cladire destul de mare…problema nu e asta. Indiferent unde locuiesc contribuabilii,cred ca nimeni nu e de acord sa fie pus pe drumuri in cazul regionalizarii.
      Bucurestiul a reusit sa faca ce stie mai bine:sa dezbine.

    • se face din cladirea delatimisoara otel pentru straini cai fromoasa cladirea. si finantele se merje la deva cai oras ardelean. ie bini? si pe grevisti de la timisoara se pune melitzia pulanele sai invete minte.

  4. mobilizare exemplara a parlamentarilor de hunedoara ..felicitari
    parlamentarii de timis….niste infumurati si infatuati care niciodata in 20 ani nu au facut nimic pentru cei care i-au votat…..numai pentru burtile lor

  5. Fiecare judet din regiune are un anumit sector in care este superior celorlalte.Nu poti stabili prin birouri, la un pahar de vin unde o sa fie un sediu sau altul.Tovarasul „Rusianu” (acest Hrebenciuc de PNL) trebuie sa iasa public si sa explice muritorilor de rand care sunt considerentele pentru care vrea sediul finantelor la Deva.Faptul ca Hunedoara este sub Timis ca numar de contribuabili si ca sume colectate la buget, inseamana ca pe langa lipsa surselor de colectare mai exista si o lipsa de knowhow.
    Lasati sa administreze regiunea cei care se pricep mai bine.Pentru fiecare sector in parte.

  6. Parlamentarii lor fac front comun, in timp ce-ai nostrii stau si freaca mangalul. Sarbule, tata socrule, unde esti acum? Restul, unde sunteti? Ce faceti? Frecati mangalul. Blaga, halal opozitie faci. Aline, la placinte inainte, la razboi inapoi. Cu Robu stii sa te iei in coarne, dar la ai mai mari nu deschizi gura. Halal voua. Si pe urma veniti si ne cersiti voturi. Hai sictir; prost o fi cel de v-o mai vota

  7. sa faca greva, n-au decat…deja se si vad spagarii nenorociti din HD cu toate pilele unse in posturi la Finante ! si pana invata aia sa lucreze(adica never ) …sa faca rapoarte de control de 100 de pagini…evaziunea sa traiasca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.