Câte milioane de lei dă Primăria Timișoara firmei lui Georgică Cornu ca...

Câte milioane de lei dă Primăria Timișoara firmei lui Georgică Cornu ca să toarne asfalt direct pe pământ

0
DISTRIBUIȚI

muncitori-drumuri

Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, a găsit o metodă inedită şi ieftină prin care să asfalteze străzile de pământ din oraş. Pentru că există un număr foarte mare de străzi care trebuie modernizate, iar municipalitatea nu are fondurile necesare pentru investiţii majore, pe 30 de străzi de pământ din oraş a fost turnat unul dintre cele mai ieftine covoare asfaltice din lume, care rezistă cel mult şase ani.


Dan Diaconu a afirmat, ieri, că în perioada următoare, pe alte şapte străzi de pământ din oraş vor începe astfel de lucrări şi a explicat că municipalitatea a apelat la metoda stabilizării şi aşternerii unui covor asfaltic pentru că „se creează un confort pentru locuitori. Oraşul se extinde de multe ori într-un ritm mai rapid decât poate municipalitatea să execute lucrări importante de investiţii. Pe străzile de pământ se aşterne un covor asfaltic, nu se realizează trotuare sau piste de biciclete, însă pentru trafic şi pentru poluarea cu praf sau noroiul din iarnă este o intervenţie absolut necesară în zonele periferice ale oraşului”.

În acest moment, se toarnă covor asfaltic ieftin pe străzile Horia Hulubei, Eugen Coşeriu, Tristan Tzara, Ştefan Procopiu, Vasile Loichiţa, Jupiter şi Aurel Pop. Reprezentanţii municipalităţii se laudă că această metodă, deşi este ieftină, are un mare avantaj, şi anume acela că se foloseşte pentru realizarea lucrărilor doar materialul existent pe stradă, fără să se mai producă săpături, plus că nu necesită lucrări de întreţinere anuale. Lucrările la cele 37 de străzi de pământ sunt realizate de către Confort S. A., firmă deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, iar valoarea lor se ridică la aproape două milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.