EXCLUSIV Cum este crescut un pui de căprioară cu biberonul la Timișoara...

EXCLUSIV Cum este crescut un pui de căprioară cu biberonul la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

28 august 031

Grădina Zoologică din Timișoara a fost solicitată într-o situație mai puțin obișnuită. Un bărbat, cu lacrimi în ochi, a adus aici un pui de căprioară de numai două luni. Deoarece Coco e prea mic pentru a se hrăni singur, a fost preluat de voluntarii care colaborează cu Zoo Timișoara și e hrănit cu biberonul.

Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara, spune că a găsit cea mai bună soluție. ”Puiul este foarte bine îngrijit într-un adăpost al unor voluntari cu care colaborăm. Era necesară măsura aceasta deoarece e foarte mic. Puii de căprioară sunt alăptați până la vârsta de un an. Acum e hrănit cu biberonul”, ne-a spus Bere. Șeful de la Mediu povestește că puiul a fost găsit în comuna timișeană Alioș, apoi însă a fost adus la Timișoara unde a crescut până sâmbăta trecută într-o familie care s-a atașat foarte mult de el. ”Cel care l-a găsit povestea că ajunsese să îl urmărească peste tot pe unde se mișca prin casă, însă a decis să îl aducă la Zoo pentru că era conștient că, oricât de cuminte era, un apartament nu e locul potrivit ca să crească un pui de căprioară”. Despărțirea dintre cei doi a fost emoționantă, își aminște șeful Direcției de Mediu: ”bărbatul avea lacrimi în ochi, iar puiul de căptopară scâncea ca un copil în mașina cu care a fost adus”.

Adriana, voluntara inimoasă care a devenit ”mamă surogat” pentru micul Coco, spune că acesta și-a revenit foarte bine după despărțirea de familia care l-a găsit și cu care a trăit, într-un apartament, timp de aproape două luni. ”Zilnic bea cu biberonul un litru de lapte.


E blând și zglobiu”, ne-a spus femeia. Tânăra mai are un pui de căprioară, de asemenea mascul, pe nume Bambi, pe care l-a crescut de la vârsta de o săptâmână, alăptându-l cu biberonul în timp ce își hrănea la fel propriul fiu. Acum Bambi se va muta la Zoo, pentru că este suficinet de mare ca să aibă singur grijă de sine. Ca și Coco, și Bambi a rămas orfan în urma acțiunii unor braconieri, în zona Sânpetru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.