EXCLUSIV Firma cu pedegree USL-ist RAO Security păzește autostrada la prețuri de...

EXCLUSIV Firma cu pedegree USL-ist RAO Security păzește autostrada la prețuri de 17 ori mai mari decât alte firme care au câștigat licitații pentru alte tronsoane

9
DISTRIBUIȚI

rao security04_resize

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a atribuit, cu câteva zile în urmă, un nou contract foarte avantajos firmei R.A.O. Security, cea care în campania electorală a asigurat ordinea la mitingurile USL, pentru „servicii de pază patrimoniu prin patrulare pe autostrada Nădlac-Arad – Lot 2 (porţiunea cuprinsă între Pecica şi Arad). Este vorba de tronsonul de autostradă executat în proporţie de 85% dar în urma falimentului firmei Alpine, care executa lucrarea, şantierul a fost abandonat.

Pentru cei aproximativ 16,6 kilometri de autostradă nefinalizată, valoarea estimată a contractului de pază a fost de 1.342.508,16 lei iar în urma licitaţiei, la care s-au înscris trei firme, a fost declarată câştigătoare R.A.O. Security, care va primi pentru prestaţia sa 1.325.506,56 lei plus TVA, contractul având durata de doar şase luni, conform unor surse oficiale din cadrul DRDP Timișoara, prețul plătit lunar pentru paza unui kilometru fiind de 13.308,29 lei plus TVA, adică aproximativ 2957,33 euro plus TVA. Altfel spus, peste 300.000 euro pentru a păzi jumătate de an câmpul. 

În luna decembrie a anului trecut, această firmă şi-a mai adjudecat un contract de la DRDP, urmând să încaseze, timp de un an, pentru 1,8 milioane lei pentru a păzi, cu echipaje mobile, 24 de ore din 24, dotările aflate pe şoseaua de centură a Aradului şi pe tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj, adică aproximativ 22 de kilometri.

Firma de pază R.A.O.


Security aparţine fostului ofiţer SRI Vasile Sturz, tatăl consilierului local PSD, Ramona Olteanu, dar este controlată de ginerele său, Adrian Olteanu, cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă timişoreană. Ramona Olteanu a fost propulsată în ograda actualei puteri de fostul pedelist Gheorghe Ciobanu, astăzi deputat PSD.

Interesant este preţul pentru un alt contract, pentru aceleaşi servicii de pază şi patrimoniu prin patrulare, pe varianta de ocolire Deva-Orăştie, zonă aflată în administrarea aceleiaşi direcții de drumuri, care a fost atribuit firmei de pază timişorene W.B.C. Box Guard SRL. Contractul a avut o valoare estimată iniţial la doar 372.268 lei, şi după o licitaţie în doi, a fost adjudecat cu 337.647,36 lei.  Suma acoperă serviciile de pază pe un an de zile pentru cei aproape 37 de kilometri, considerabil mai mare decât cea a tronsonului atribuit firmei R.A.O. Security. Prețul pentru un kilometru păzit este de 760 lei pe lună, adică aproximativ 169 euro.

Un alt detaliu extrem de interesant – caietul de sarcini pentru licitația câștigată de RAO Security nu este de găsit pe site-ul DRDP Timişoara.  Solicitarea făcută de PRESSALERT.ro către DRDP Timișoara de a oferi informaţii suplimentare despre aceste licitaţii şi de a explica cum se justifică diferenţa mare de preţ între cele două contracte nu a primit, până acum, un răspuns pe motiv că se aşteaptă aprobare de la Bucureşti deoarece „aşa sunt procedurile”.

 

 

9 COMENTARII

  1. wbc security= vali boghin ciobanu….pentru necunoscatori, finul lui :”ghita ciobanul”, dedicatie de la nasu pt finu(finu este de la Peciu, sotia este secreatra la primarie si ia facut toata campania la Peciu )….e de apreciat ca acest om isi ajuta finii si fosta sefa de cabinet…doar suntem ‘impreuna pt o viata mai buna’….ce sa mai: FORTZA CIOBANU

  2. Trebuie ridicati toti acesti mafioti care fura cu tupeu din banii publici si dusi la ZDUP cu sechestru pe toata averea lor , dar culmea NIMENI NU MISCA NIMICA . Oare de ce ? Chiar nu se sesizeaza nimeni ? Oare cand o sa vedem o deschindere in forte la acesti mafioti cu ridicare de persoane si sechestre pe averea acestor baroni locali ?

  3. Dar jandarmeria ptr ce este? De ce nu au dat aceat contract banos jandarmeriei si atunci dormeam linistiti ca exista paza….e bine ca din banu oublici intretinem firmele interlopilor….rusine DNA fiindca dormiti……astia fura sute de mii de euro si voi are

  4. La Arad Falca si cu bravii consiglieri au montat pe Metianu banci cu 7000 euro bucata .Nimeni nu sa sesizat evident asa ca datii inainte cu furtul banului public , ca asta e cel mai dulce .Banu public

  5. Adi olteanu a lins in cur mult de tot pe toata lumea sa puna si el gheara pe 2
    Contracte.lingaul s a halosit si poate mai ajunge si pe la mititica.noi asta vrem si il asteptam inauntru pe limba in cur

  6. croco, in primul rand nu sunt toalete ecologice( deci se vede ca nu ai ajuns sa circuli pe autostrada) si alt aspect pe car nu il vezi e ca minoritatile noastre bronzate „natural” rad tot ce inseamna fier, cablu, cupru, gard de protectie, etc. de aceea trebuie paza pe autostrada. iar daca acele toalete nu ar fi supravegheate in cateva luni ti-ai face nevoile in porumb. Toate tarile care au autostrazi au si firme de securitate care supravegheaza integritatea lor. daca vrei detalii cauta pe google ce inseamna atributiile si obligatiile unei societati de paza care executa serviciul de paza pe autostrada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.