Inspectoratul Şcolar Regional, la Deva şi nu la Timişoara. De ce se...

Inspectoratul Şcolar Regional, la Deva şi nu la Timişoara. De ce se aşteaptă la această măsură Titu Bojin

5
DISTRIBUIȚI

mobilier scolar 

Un nou scandal ar putea izbucni între reprezentanţii judeţelor Timiş şi Hunedoara, după ce a apărut zvonul cum că sediul regional al Inspectoratului Şcolar Regional ar putea fi stabilit la Deva şi nu la Timişoara. Unul dintre principalele motive ar fi faptul că Inspectoratul Şcolar Timiş îşi desfăşoară activitatea într-o clădire închiriată de pe B-dul C.D. Loga, iar cel de la Deva funcţionează într-o clădire nouă. Inspectorul şcolar general Cornel Petroman a declarat pentru PRESSALERT.ro că a discutat săptămâna trecută, înainte de a pleca în concediu, cu reprezentanţi ai autorităţilor centrale, însă nu ştie dacă s-a luat sau nu o hotărâre în acest sens.


Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, ne-a spus că nu ştie nimic despre posibilitatea ca sediul regional al Inspectoratului Şcolar să fie stabilit la Deva, însă se aşteaptă să fie luată o astfel de decizie. „Din punct de vedere logistic, Inspectoratul Şcolar Timiş nu stă prea grozav pentru că funcţionează într-o clădire închiriată. Mi-aş dori ca toate sediile instituţiilor descentralizate să rămână în Timiş, dar nu ştiu dacă se va întâmpla asta”, a explicat Titu Bojin.

Contactat de PRESSALERT.ro, deputatul PDL Alin Popoviciu nu s-a arătat uimit de informaţie. Acesta a comentat că „ne-au aruncat o, hai să îi spunem o castană, o să fie capitala regiunii la Timişoara, dar toate instituţiile deconcentrate le vom muta în alte oraşe. O să rămânem cu mândria că suntem capitală”. Popoviciu spune că pedeliştii vor avea intervenţii în Parlament pe acestă temă pentru că „noi avem proiectul nostru de regionalizare, nu cum se face acum că mai punem încă o structură intermediară între judeţe şi minister. Se mai confirmă încă o dată că această regionalizare nu este decât un troc politic între PNL şi PSD. Fac un apel către parlamentarii de Timiş să ne coalizăm serios cu privire la instituţiile deconcentrate pentru că se pierd locuri de muncă , iar în astfel de situaţii ar trebui să uităm că suntem din partide diferite”.

 

5 COMENTARII

  1. Corect ! Deva cu o veche traditie universitara merita asta ! ! Campus facultati acreditate in toata lumea ! Aici a fost sustinuta cea ma tare teza de doctorat ! Tema ” Influenta paralelismului caii ferate asupra ovulatiei gainii cantonierului „

  2. bai Cartan ce latrii tu acolo stai cumva in kkt-ul ala de sat numit Deva?taci dreq ca nu ii ce vrei tu ce caut toti hunedorenii la timisoara la facultate mereti ma si spazurativa si aveti ce vrei in iad……..papagalule…!!!

  3. La Perosani ar trebui sa fie sediul Inspectoratului scolar regional si miron cosma inspector scolar general33=secu666 (la scolilile de elita de antrenat la bataie cu elevi mahmuri, cu prafuri in nass, si cu felinar in frunte) proba de foc au dat-o practic la mineriadele din ’90, ’92, ’96 la sediul central pdsr=proba toretica (de indoctrinare secu, cu idiologie iliesceana), iar la sediul Central PNL, PNTCD proba practica (de batut studenti, profesori, oameni de cultura, politicieni, fosti detinuti politici sau deportati)! iar vice-inspector scolar visinel sau visinescu!! rusinicccaaa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.