Petroman îi dă cu tifla viceprimarul Stoia: „nu e treaba lui cum...

Petroman îi dă cu tifla viceprimarul Stoia: „nu e treaba lui cum îşi desfăşoară activitatea inspectoratul şcolar. O să vorbesc cu domnul Dan Diaconu sau cu primarul Nicolae Robu”

1
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP

„Elevii nu sunt saci de cartofi sau lăzi de mere să-i mutăm cum vrem noi” – aceasta este concluzia la care a ajuns Cornel Petroman, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, când a aflat că viceprimarul Traian Stoia plănuieşte să determine toate şcolile din Timişoara să organizeze doar ore de dimineaţă. Viceprimarul Timişoarei afirma, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că una dintre soluţiile prin care s-ar putea elimina cursurile de după-masă ar fi comasarea unor licee, în special a celor tehnice ca să se mai economisească spaţiu.


Totodată, Traian Stoia doreşte ca elevii din clasele primare sau gimnaziale de la Colegiul Naţional „C. D. Loga” sau Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, unde există o lipsă de spaţiu, să fie mutaţi în alte locaţii pentru că „Loga nu e tot învăţământul timişorean. Poate să fie în altă şcoală o secţie. Care-i problema?”.

Însă inspectorul şcolar Petroman ne-a declarat că „nu putem să batem din palme şi să mutăm toţi elevii de dimineaţă. Vă dau un singur exemplu ca să vă arăt că, momentan, nu se poate aşa ceva. La Pedagogic avem 50 de clase de elevi şi 42 de săli de clasă. Sunt convins că un părinte nu ar fi de acord să-şi înscrie copilul la Pedagogic şi elevul să facă cursurile la Electrotimiş, de exemplu. Trebuie discutat cu părinţii înainte să se ia astfel de măsuri”. Viceprimarul Stoia a mai afirmat săptămâna trecută că Inspectoratul Şcolar Timiş a trimis date eronate Primăriei Timişoara în legătură cu spaţiile libere şi că nu-şi face treaba, însă Cornel Petroman i-a transmis că „nu e treaba lui cum îşi desfăşoară activitatea Inspectoratul Şcolar. O să vorbesc cu domnul Dan Diaconu sau cu primarul Nicolae Robu despre aceste spaţii, pentru că ei se ocupă de această problemă”.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, Petroman, in sfarsit il pune la punct cineva pe nea ….. Auzi la el, stie el ce trebuie sa faca inspectoratul, el care nu stie si nu intelege ce streuctura complexa e o scoala ! Bine, Petro, s-a trezit nervul din tine, asa te vrem !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.