Omar Hayssam a fost arestat preventiv în dosarul de înşelăciune şi delapidare....

Omar Hayssam a fost arestat preventiv în dosarul de înşelăciune şi delapidare. Sirianul a fost dus la DIICOT, pentru audieri

0
DISTRIBUIȚI

HAYSSAM - PROCES TERORISM

Omar Hayssam a fost adus azi dimineaţă, de la Penitenciarul Rahova, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea propunerii DIICOT de arestare preventivă în dosarul de înşelăciune şi delapidare. Procurorul DIICOT prezent astăzi la Tribunalul Bucureşti, a arătat în faţa instanţei că sirianul a fost şeful grupului infracţional şi că se impune măsura preventivă în cazul acestuia.


Omar Hayssam a fost arestat preventiv în dosarul de înşelăciune şi delapidare, potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), potrivit Mediafax.

Aceeaşi măsură preventivă a fost luată în cazul lui Mohamad Omar – fratele lui Omar Hayssam. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Omar Hayssam se află, din 23 iulie, în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, după ce a fost adus în România pentru a-şi executa pedepsele din condamnările definitive de până acum, în timp ce fratele lui a fost arestat preventiv în lipsă.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro sunt puse sub sechestru de către procurorii DIICOT, în acest dosar. Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul „Volvo” şi fraude în cauza „Foresta Nehoiu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.