Păstrați uleiul folosit ca să-l aruncați corect. Unde sunt punctele de colectare...

Păstrați uleiul folosit ca să-l aruncați corect. Unde sunt punctele de colectare Aquatim pentru ulei uzat

0
DISTRIBUIȚI

ulei_prajit

Compania timișoreană de apă și canal a început, din această săptămână, colectarea uleiului alimentar uzat. Reprezentanții Aquatim au deschis șapte puncte de colectare, măsură care va ecologiza apele reziduale din oraș.

Astfel, la sediul principalelor puncte de lucru ale Aquatim (sediul central, LCCA, STA Bega, STA Urseni, Stația de epurare, sediul de pe str.


Treboniu Laurean și la cel de pe str. Cerna) timișorenii vor gasi câte un butoi destinat colectării uleiului alimentar uzat. ”În loc să aruncați la chiuvetă sau toaletă uleiul de gătit uzat, noi vă propunem să-l adunați într-un recipient (borcan sau sticlă), pe care să-l depozitați în aceste butoaie. Ar fi de preferat să nu aruncați uleiul direct în butoi ci să-l lăsați în recipientul adus de acasă”, informează reprezentanții Aquatim.

Timișorenii sunt infomați că măsura e necesară deoarece uleiul folosit aruncat la canalizare poluează. Lunar, din apele uzate care ajung la staţia de epurare sunt extraşi peste 20 de metri cubi de grăsimi. În afară de poluarea sistemului de canalizare şi a mediului, extragerea şi procesarea acestor grăsimi înseamnă şi resurse financiare. Din date statistice, se poate estima că principala sursă a acestor grăsimi sunt uleiurile alimentare uzate aruncate în sistemul de canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.