Ponta: “Preşedinţii de consilii judeţene, denumiţi baroni, au luat mereu mai multe...

Ponta: “Preşedinţii de consilii judeţene, denumiţi baroni, au luat mereu mai multe voturi ca preşedintele şi premierul”

0
DISTRIBUIȚI

Victor-Ponta

Preşedinţii de consilii judeţene, denumiţi „baroni”, au primit întotodeauna mai multe voturi la alegeri decât preşedintele României şi primul-ministru, o realitate care poate nu place la nivel central, dar care denotă că oamenii au mai multă încredere în aleşii locali, a afirmat premierul Ponta. Declaraţia a fost susţinută de premier, aflat în vizită în Republica Moldova, într-un discurs susţinut în faţa autorităţilor locale prezente la deschiderea Forumului pentru euroregiunea Siret-Prut-Nistru, scrie Mediafax.

„Nu ştiu dacă dumneavoastră, în Moldova, sunteţi numiţi «baroni», cum sunt numiţi preşedinţii noştri de consilii judeţene.


Eu vreau să spun că, aşa cum sunt ei numiţi «baroni», au luat întotodeauna mai multe voturi şi decât preşedintele României, şi decât primul-ministru, ceea ce înseamnă de fapt că oamenii au încredere în aleşii locali, în primari, în preşedinţii de consilii judeţene. Poate că nu ne place la centru de ei, dar asta e realitatea, au mai multă încredere, sunt mai aproape de ceea ce au nevoie oamenii”, a spus Ponta. El a recomandat oficialilor moldoveni să fie „mai deştepţi” şi să evite greşelile României în absorbţia fondurilor europene, afirmând că „nouă ne-au trebuit șase ani ca să fim deştepţi”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.