Primăria ameninţă cu amenzi pentru nedistrugerea ambroziei. Care sunt zonele cele mai...

Primăria ameninţă cu amenzi pentru nedistrugerea ambroziei. Care sunt zonele cele mai afectate din Timişoara

8
DISTRIBUIȚI
<


p>ambrosia (2)

Primăria Timişoara îi ameninţă cu sancţiuni aspre pe toţi cei care nu iau măsuri de combatere a ambrosiei şi a altor plante cu potenţial alergen.  Viceprimarul Dan Diaconu atenţionează că din cauza temperaturilor crescute ierburile cu potenţial alergen, în special ambrosia, se dezvoltă excesiv în această perioadă.  Zonele cu cele mai mari probleme  sunt Calea Buziaşului, Calea Aradului, Calea Bogdăneştilor, şi în special pe terenurile virane din cartierele Plopi, Mehala, Ronaţ, zonele din lungul liniilor de tramvai şi cale ferată sau cele dintre  blocurile de locuinţe din diferite zone ale oraşului. Municipalitatea va demara de mâine, 9 august, lucrări de erbicidare şi cosire.  Necurăţearea zonelor de către cetăţeni „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 pentru persoanele juridice „, anunţă municipalitatea

8 COMENTARII

  1. In continuarea bv Sudului catre Musicescu, este un teren viran unde creste in voie ambrozia. Terenurile sunt private si ma intreb chiar nimeni de la Primarie sau politie locala nu aplica contraventii acestor proprietari????
    E suficient un articol in presa pe aceasta tema???

  2. Domnu primar, cand iesi din bloc dimineata, nu te loveste ambrozia dinspre bdul Sudului, sau porti masca? Este un teren viran imens, inspre Mures ,Musicescu Giric, plin de bălării!
    Politia locală doarme, fireste, dar si restul celor abilitati prin lege sa ia masuri???

  3. Culmea nesimtirii : primaria ameninta cu amenzi proprietarii de teren (bineinteles pe unii,”pilosii” scapa),dar terenurile ei (sau a altor institutii de stat) sunt pline de balarii . Sau ce vor d-nii de la primarie sa incepem sa postam „halul ” in care arata unele zone din oras . Mai incet cu „amenintarile” si treceti la treaba : gata s-a terminat cu „chefurile” coborati din birouri si vedeti starea jalnica in care arata orasul .

  4. Ce să plătim noi cetăteni ??? eu tot nu înteleg,dacă vrei să cureti o creangă mai groasă a unui pom cei de la primărie spun că nu ai voie .Si de unde să sttim noi cei aia ,,ambrozie ,,,si cu ce s-o curătăm între bloruri nu ai loc nici să treci ,,ce să mai crească ,,,/.Eu am sunat ,,,am fost la primărie ,,să taie niste crengi rupte de la vîntul si zăpada din iarnă si au spus că nu au timp acuma că trebuie să cosească ,,,pă-i s-o facă că doar noi plătim ,si erbicidarea nu se face acuma ci primăvara să nu crească plantele pînă se usucă ele ,,,la noi totul merge cu ,,,fundul scz expresia .,.Dacă tăiem noi ne amendează dacă nu tot ne amendează .Cît despre politia locală ,,,dezastru niciodată nu sunt la locul potrivit ,,,ei nu văd nimica ,,,ca si cei de la rutieră ,,te pîndesc ,,,dar preventiv nimica prin parcuri copi si cîini ,,,amenzile sunt mari dar nu-i vede nimeni calci în mizeria lor si nu poti spune nimica altfel o încasezi cîini sunt mai importanti ca si copii si ex pot cotinua avem institutii dar ,,lipsesc cu desăvîrsire cînd trebuie să actioneze .Dumnezeu cu mila Lui .

  5. Doamne ce lume nebuna?!…”De unde sa stie cetateanul care e ambrozia?/” Da’ ce naiba stie cetateanu’? Sa astepte mura-n gura?!… Sa i se faca curatenie in fata casei, langa casa, poate si-n casa?… Si sa stiti ca toate ierburile cu potential alergic fac rau tuturor persoanelor: copii, batrani, adulti, indiferent daca sunt sau nu alergici. Ei dezvolta alergia ,se pot sufoca si chiar muri. Ambrozia e cea mai periculoasa dintre toate, dar si celelalte ierburi salbatice.

  6. Este un dezastru, toate ierburile cu potential alergic fac rau tuturor persoanelor, ambrozia e cea mai periculoasa dintre toate, alergia se confunda usor cu o raceala de durata, 30% din populatia loc. Dumbravita, in fiecare an au aceiasi problema. Primarul comunei D-ul Mlac, se ocupa sa-si complecteze studiile, de la mecanic auto, in prezent este „cursant” la Horticultura si Management in Administratie. In loc sa verifice situatia din teren, sa dispuna masuri acolo unde este cazul, el este preocupat de noul luc, isi vopseste parul si plimba o amanta de la asigurari prin oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.