RCM Timişoara suferă prima înfrângere din play-off la Baia Mare. Vezi care...

RCM Timişoara suferă prima înfrângere din play-off la Baia Mare. Vezi care a fost diferența de scor

0
DISTRIBUIȚI

madalin lemnaru rcm timisoara

RCM UVT Timişoara a pierdut la Baia Mare contra CSM-ului din localitate la 21-16 în jocul din etapa a cinciea a play-off-ului. Trupa lui Chester Williams a fost surclasată de maramureşeni în repriza a doua, din pricina celor două eseuri reuşite de echipa lui Eugen Apjok cu forţa pachetului de înaintare. Timişorenii se întorc acasă cu punctul bonus defensiv şi totalizează 20 de puncte. Cum Steaua are 15, iar Baia Mare 14, şi a mai rămas o singură etapă din play-off, RCM-ul este sigură 100% că va avea semifinala pe teren propriu, dar adversara o va afla abia peste o săptămână.

Chester Williams a făcut două schimbări faţă de echipa probabilă anunţată joi. Numărul 8 titularizat a fost Randall Morrison în locul lui Lemeki Nabalei, iar Jack Umaga a fost preferat lui Jody Rose pe postul de uvertură. Bănăţenii au reuşit să puncteze foarte repede pe terenul celor de la Baia Mare. După doar trei minute de joc, RCM Timişoara a ajuns cu balonul în terenul de ţintă al gazdelor graţie unei faze create de Sosene Anesi şi Paula Kinikinilau, iar Cătălin Fercu a fost autorul eseului. Vali Calafeteanu a transformat pentru 0-7 în favoarea galben-albaştrilor. După câteva minute, Baia Mare a primit o lovitură de pedeapsă pentru o infracţiune comisă de Vasile Rus, iar Daniel Clarke a trimis între beţe pentru 3-7.


A urmat o lovitură de pedeapsă pentru Timişoara, dar ratată de Calafeteanu, şi o penalitate similară pentru gazde, marcată de Clarke pentru 6-7 pe tabelă. Timişorenii au mărit avantajul după o altă lovitură de pedeapsă la 6-10 la jumătatea primei reprize. Până la pauză nu s-a mai punctat, dar Timişoara a jucat zece minute fără Randall Morrison, eliminat pentru un placaj la gâtul lui Georgel Cătună, care a ieşit accidentat. Totuşi, elevii lui chester Williams au rezistat fără să primească puncte.

Băimărenii au punctat din nou în urma unei lovituri de pedeapsă în minutul 4 al reprizei secunde, iar diferenţa se micşorase la 9-10 pe tabelă. Ulterior, a fost rândul echipei antrenate de Eugen Apjok să rămână fără un jucător pentru zece minute, în urma unui placaj în aer la Cătălin Fercu. Timişoara a punctat în minutul 8 al reprizei a doua graţie unei lovituri de pedeapsă trimisă de Calafeteanu între beţe pentru 9-13 şi diferenţa s-a mărit din nou în favoarea echipei lui Chester Williams. Minutul 13 al jumătăţii a doua avea să aducă şi eseul maramureşenilor în urma mol de margine care a pătruns până în terenul de ţintă al bănăţenilor. Scorul a rămas 14-13 pentru gazde deoarece Clarke a ratat transformarea. Peste aproximativ zece minute, RCM a revenit însă în avantaj în urma unei lovituri de pedeapsă la 14-16 pe tabelă. Avantajul Timişoarei nu a durat mult. Oaspeţii au rămas fără Horaţiu Pungea, eliminat temporar, iar maramureşenii au reuşit al doilea eseu tot datorită forţei pachetului de înaintare. După transformare, scorul a devenit 21-16, iar publicul a început să se bucure tot mai mult de dominarea „zimbrilor”. Pe final, băimărenii au ratat o lovitură de pedeapsă ce ar fi făcut ca Timişoara să nu plece cu bonul defensiv, iar bănăţenii au ratat o margine ce îi putea readuce în joc. Scorul final a rămas 21-16 şi elevii lui Chester Williams suferă prima înfrângere din acest an contra rivalei din nordul ţării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.