Recital de rugby al timişorenilor sub Farul stins de la Constanţa

Recital de rugby al timişorenilor sub Farul stins de la Constanţa

0
DISTRIBUIȚI
rcm -faru constanta09_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

RCM Timişoara a obţinut astăzi a patra victorie din play-off, cu 45-6 pe terenul celor de la Farul Constanţa. Timişorenii au luat punctul bonus şi conduc în clasament cu 19 puncte, ceea ce le garantează practic primul loc la finalul play-off-ului. Fără Jantijes şi Agiacai, Farul a fost şi de data asta net inferioară timişorenilor. În celălalt meci al etapei, Steaua a învins Baia Mare, astfel că acum ambele formaţii au 10 puncte în clasament, în timp ce constăneţii rămân la cota 0.

Pentru acest meci, Chester Williams a odihnit jumătate dintre titularii obişnuiţi, însă timișorenii au făcut față cu ușurință celor de la Farul Constanţa. Scorul a fost deschis în minutul 7 de Gabriel Conache printr-o lovitură de pedeapsă, iar opt minute mai târziu, „marinarii” au egalat la 3-3 după o penalitate bătută de Mamuka Ninidze, cel responsabil cu transformările în absenţa lui Eugene Jantijes. În minutul 21, bănăţenii au preluat conducerea cu 6-3 dintr-o altă lovitură de pedeapsă trimisă de Conache între beţe. Primul eseu a venit la câteva minute după pauza de hidratare de la jumătatea reprizei întâi.


Lemeki Nabalei a fost autorul eseului, iar Conache a transformat pentru 13-3 în favoarea galben-albaştrilor. Farul Constanţa a redus din diferenţă după alte trei puncte obţinute în urma unei lovituri de pedeapsă. Bănăţenii au jucat finalul primei reprize cu un om în minus, deoarece Nabalei, autorul eseului, a primit eliminarea temporară pentru un placaj periculos. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe timișoreni să aducă alte trei puncte echipei, prin Conache, pentru scorul la pauză de 16-6 pentru trupa lui Chester Williams.

Repriza a doua a fost sterilă de puncte pentru gazde, în timp ce georgienii din lotul Timişoarei au adus cele trei eseuri care au garanatat punctul bonus ofensiv. Imediat după startul mitanului secund, Bidzina Shamkharadze a scăpat cu mingea în terenul de ţintă al dobrogenilor. Conache a ratat transformarea, iar scorul a rămas 21-6 pentru bănăţeni. Câteva minute mai târziu, galben-albaştri au împins balonul pentru al treilea eseu, opera lui Otar Turashvili, iar Conache nu a mai ratat transformarea, ceea ce a dus scorul la 28-6. Au urmat două eliminări în tabăra lui Williams, mai întâi Valentin Popârlan pentru o lovire cu pumnul, apoi Samuel Mariş, care şi-a pierdut controlul la îmbulzeală a jucătorilor ambelor echipe, şi s-a folosit de asemenea de pumni. Inferioritatea nu a putut schimba direcţia în care a mers jocul. Shamkharadze a adus al patrulea eseu, pentru 5 puncte la victorie. După transformare, scorul a devenit 6-35 pentru bănăţeni, iar Timişoara nu s-a oprit aici. Au mai venit puncte dintr-o penalitate, iar în ultimul minut, Fonovai Tangimana a adus a cincea încercare, transformată pentru scorul final de 6-45 pe tabelă.

RCM Timişoara: Militaru, Turashvili, Mariş, Popârlan, Drenceanu, Burcea, Lazăr, Nabalei, Shamkharadze, Umaga, Anesi, Kinikinilau, Tangimana, Shenna, Conache. Au mai intrat: Morrison, Taupaki, Ţăruş, Tănase, Căpăţână

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.