Senatorul Ben-Oni Ardelean, în cărți pentru locul lăsat liber de Bușoi în...

Senatorul Ben-Oni Ardelean, în cărți pentru locul lăsat liber de Bușoi în Parlamentul European. De ce refuză oportunitatea

0
DISTRIBUIȚI

ben oni ardelean 20

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, senatorul Ben-Oni Ardelean şi deputatul Iulian Surugiu sunt cei trei principali posibili candidaţi pentru funcţia de europarlamentar PNL vacantată prin numirea lui Cristian Buşoi la şefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Contactat de PRESSALERT.ro, senatorul Ben-Oni Ardelean spune că nu doreşte să intre în cursă. „Am decis să nu mă duc la Parlementul European datorită faptului că sunt într-o poziţie care îmi oferă posibilitatea de a ajuta judeţul Timiş şi întreaga regiune şi consider că proiectele în care sunt angrenat momentan  pot aduce un mare folos comunităţii locale şi întregii ţări”.


Ardelean a mai spus şi că nu susţine vreun alt candidat şi că probabil locul va fi ocupat de cel care este următorul pe listă, dacă acesta nu va decide şi el să decline oferta.

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, senatorul Ben-Oni Ardelean şi deputatul Iulian Surugiu se află pe lista scurtă a celor care ar putea obţine susţinerea partidului pentru a deveni europarlamentar pe locul vacantat de Cristian Buşoi, potrivit unor surse din PNL. Eduard Hellvig este cotat cu cele mai multe şanse între liberali, chiar dacă acesta se află pe lista PNL de la alegerile europarlamentare din 2009 pe poziţia 14, având alţi opt colegi înainte. Între aceştia se numără senatorul Ben-Oni Ardelean, care ar fi primul îndreptăţit să obţină mandatul în Parlamentul European.

Potrivit surselor citate, o decizie asupra înlocuitorului lui Buşoi la Parlamentul European urmează să fie luată cu ocazia reuniunii conducerii PNL de la finalul lunii august. Principala miză priveşte deţinerea unui post eligibil la europarlamentarele de anul viitor, când cei aflaţi în mandat îşi menţin de regulă poziţiile în fruntea listei. Pe de altă parte, pe locul al doilea pe listă, după Ardelean, se află Ovidiu Silaghi, propus de PNL ministru al Transporturilor, şi care, la acest moment, nu este interesat de locul în PE.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.