Ce le recomandă autorităților locale MC Tina, care a reprezentat România la...

Ce le recomandă autorităților locale MC Tina, care a reprezentat România la cel mai mare festival de drum and bass din lume

1
DISTRIBUIȚI

mctina2

Timişorenii Leizaboy şi MC Tina au reprezentat, recent, ţara noastră în cadrul celui mai important festival de muzică electronică drum and bass din lume, Sun And Bass, desfăşurat în Italia, unde performanţele lor au fost răsplătite de vii aplauze din partea celor prezenţi.

„Primul lucru care m-a impresionat a fost sentimentul de apartenenţă la un grup de oameni care se comportă ca o familie reunită. E vorba de tineri din toate colţurile lumii care au interese comune foarte puternice: muzica, ringul de dans şi dorinţa arzătoare de a fi, pentru o săptămână, într-un paradis cu feţe zâmbitoare, soare şi valuri turcoaz. Apoi sunt party-urile pline de energie pozitivă, seturile dj-lor presărate cu mesajele prietenoase ale mc-ilor şi apusurile de soare care transformă cerul albastru într-o mare de culori calde, greu de surprins pe aparatul de fotografiat.


Cel mai mult mi-a plăcut setul lui Tokyo Prose, Presha, DBridge, Calibre&Marcus Intalex, DJ Storm, Kyoko, Paradox, Synkro&Robert Manos și actul muzical al lui Cleveland Watkiss. Dar tot line-up-ul a oferit o experienţă de neuitat“, ne-a declarat MC Tina.

Alături de ea, la acest festival a mai fost prezent şi Leizaboy, care a primit invitaţia de a mixa în urma unei competiţii, setul acestuia fiind ales câştigător de către organizatorii evenimentului. Festivalul Sun And Bass i-a avut în line-up pe cei mai cunoscuţi muzicieni care activează în acest stil muzical, printre aceştia numărându-se A-Sides, Bailey, Calibre, D Bridge, Doc Scott, Dub Phizix, Goldie, Jubei , Klute,  Logistics, Marcus Intalex, Nathan Haines, Nu:Tone, S.P.Y, Tokyo Prose sau Utah Jazz.

„Nu m-am gândit niciodată cât am fost acolo la diferenţele dintre festivalurile noastre şi acesta, e greu să le compari. Poate aceea că acolo limba comună e engleza, altfel toată acea atmosferă mi-a adus aminte de festivalul 48H, organizat de AnonimTm, cu aceleaşi genuri de muzică şi acelaşi sentiment de apartenenţă. Din perspectiva pătrunderii în mediul internaţional, mişcarea drum&bass din România nu mi se pare cu nimic mai prejos decât cea din Austria, de exemplu. Cu cea din Marea Britanie, nu poţi face o comparaţie, nu ar fi corect. Cred că acum e important ca cei care influenţează mişcarea în ţară să găsească resurse (inclusiv cele financiare prin proiecte culturale) şi motivaţie pentru a continua. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple consider că autorităţile locale trebuie să «plece urechea» şi spre nevoile culturale ale celor care nu ascultă muzica transmisă de posturile centrale de radio de largă audienţă“, a mai adăugat MC Tina.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. autoritatile locale apleaca intai curu’ pentru cine gusta, ca ureche n-are ca sa zic asa…

    si e adevarat ca in Austria e mai depasita miscarea dnb decat la noi, la noi ajunge noutatea mai greu, iar recomandari ar trebui sa faca Cargo si Fuego, ca vedete:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.