James Zabiela, un britanic mult prea şmecher pentru publicul de la House...

James Zabiela, un britanic mult prea şmecher pentru publicul de la House Parade GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-296877350">

parade (5) [1024x768]

Cea de-a doua noapte inclusă în festivalul House Parade, ajuns la ediţia aniversară cu numărul zece în acest an, desfăşurată în păduricea din Calea Aradului situată la kilometrul şase, l-a avut ca headliner pe celebrul DJ britanic James Zabiela, care le-a oferit cunoscătorilor un set deosebit.

Evenimentul a debutat în cursul după amiezii de ieri în parcarea Iulius Mall-ului, unde organizatorii au pregătit o mini-scenă, spectacole de street dance şi un workshop de montare de biciclete, acestea fiind urmate de o paradă a bicicletelor, desfăşurată până la locaţia evenimentului. Odată cu lăsarea serii, pe scena piramidală şi cu acelaşi sunet impunător au mixat autohtonii dARe, Gabriel Ross şi Stefanno b2b Julianno. Vedeta incontestabilă a ediţiei din acest an a House Parade-ului, britanicul James Zabiela şi-a început setul puţin după ora 1.30, după o pauză necesară montării tehnicii deosebite cerute de acesta. Pe parcursul setului său, britanicul a combinat avantajele tehnicii moderne la maxim, mixând inclusiv de pe Ipad-ul personal şi a reuşit să amestece cu succes mai multe stiluri înglobate în muzica electronică. La final, acesta a mulţumit publicului cu un Thank You scris pe laptopul personal. Din păcate, reacţia publicului prezent la faţa locului n-a fost nici pe departe una la care ne-am fi aşteptat, demonstrând încă o dată că o bună parte a celor care se declară fani ai muzicii electronice sunt complet ignoranţi. Atunci când îl ai în pupitru pe „magicianul din Southampton“, un DJ care e considerat printre cei mai tehnici reprezentanţi ai breslei în întreaga lume şi aştepţi melodii cunoscute de la radio, e un semn clar că „ceva nu e în regulă“.

Evident, cunoscătorii au avut parte de o noapte stropită din belşug cu bunătăţuri „auditive“, giumbuşlucurile executate de Zabiela fiind apreciate pe deplin de unii. Din păcate, numărul celor prezenţi în a doua noapte de House Parade a fost undeva în jurul cifrei de o mie de persoane, mai puţini chiar decât în noaptea precedentă, dedicată dubstep-ului. Mulţi aşa zişi fani ai muzicii electronice din oraş au preferat să-şi petreacă noaptea alături de aceeaşi rezidenţi binecunoscuţi ai cluburilor de profil din Timişoara. Noaptea s-a încheiat cu setul olandezului Leon Bolier. Deşi au existat şi inerente minusuri (printre care bezna totală din zona toaletelor ecologice de la faţa locului), per ansamblu evenimentul a fost unul bine pus la punct şi a demonstrat încă o dată faptul că publicul timişorean devorator de muzică electronică este cât se poate de dificil.

Foto: Marcel Neag

6 COMENTARII

  1. publicul din tm e un rahat…de 10 ani de House Parade tot atatia vin…daca n-ar fi nici evenimentul asta ar fi vai de steaua noastra in orasul asta unde nimic important nu se mai intampla!

  2. Prima seara dedicata dubstep-ului si a doua seara dedicata muzicii electronice, cine a scris articolul asta poate sa-si dea direct foc, stau sa ma gandesc ca oricine poate scrie orice in ziua de azi fara a avea cea mai mica idee despre ce scrie… eu as cerceta putin intainte de-a arunca cuvinte pe hartie sau chiar pe laptop.

  3. 2500 pt artistii astia, la 10 ani de aniversare a unui eveniment e f putin. noroc ca au momit tineretul cu dubstep ca altfel era chiar dezastru.
    gogoasa cu muzica electronica la TM s-a spart si asta de mult din motiv de comoditate si habarnism…tot inainte HP, ca are tata bani:)

  4. Terminati cu prostiile. Au fost mai mult de 1000 de persoane, chiar a fost atmosfera. Stephano B2B Juliano a cantat putin mai „comercial” aducand aminte de melodiile deceniului trecut de la artisti precum: paul van dyk, Tiesti, ATB si multi altii. James Zabiela a fost super tare insa stilul lui mai „underground” este putin mai greu de digerat de catre publicul larg.

    Din pacate nu am fost si vineri, insa pot spune ca sambata a fost un succes.

  5. Si eu am fost sambata, dar a fost o labx, iar asta e vina publicului care e de labx in general. Toti dau din gura, dar nimeni nu sustine nimic de fapt! Toti au pareri care nu se bazeaza pe nicio cultura! Toti sunt admiratori, dar nimeni nu cauta si cheltuie, ceea ce inseamna sa sustii cultura si creatia unor personaje care te excita! Eu nu am fost niciodata la HP, dar acum am facut efortul special ca sa vad ce inseamna cultura de casa [adica House Culture]! Iar muzica electronica este atat de variata incat nu ar trebui sa se faca diferente intre electronic si dubstep! De fapt, ce cauta dubstep la House Parade? Doar castig de pe urma unor fani? Sau ce? Dubstep ar trebui exclus de le evenimente de genul asta, la fel ca toate alte subgenuri care nu au treaba cu House!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.