Lacăt pe un parc de distracții din Timișoara, din cauza unor jucării...

Lacăt pe un parc de distracții din Timișoara, din cauza unor jucării “mortale”. Ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului

0
DISTRIBUIȚI

playground 007

Un parc de distracții din Timișoara a fost închis după ce comisarii de la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC) au descoperit că micuții se aflau în pericol de electrocutare din cauza unei instalații.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au constatat că una dintre jucăriile gonflabile din parc era poziţionată la numai zece centimetri de liniile de înaltă tensiune, trenulețul electric putea lua foc datorită scânteilor și a materialului inflamabil din care era confecționat, iar pe lângă aceasta copiii riscau ca la coborâre să se lovească de copaci.


Operatorul parcului de distracții din zona Freidorf făcea și evaziune fiscală, deoarece nu dădea niciodată bilete părinților care veneua cu copiii aici. În total, patru companii care au adus jucării în Freidorf vor fi sancționate cu amenzi între 3.000 și 30.000 de lei, potrivit Mihaelei Ignat, șefa OJPC Timiș. În plus, firma care a furnizat jucăria gonflabilă a fost obligată să își înceteze activitatea. ”S-a identificat acel tobogan gonflabil pus cu ocazia zilelor cartierului –  acesta ajungea la cinci centimetri de cablul de înaltă tensiune, era până la urmă un produs necorespunzător montat și de aceea s-a dispus încetarea serviciului pentru că punea în pericol viața copiilor”, a mai spus Ignat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.