Mini-bus-uri pentru transportul în comun din Timişoara. Ce spune primarul despre gratuitatea...

Mini-bus-uri pentru transportul în comun din Timişoara. Ce spune primarul despre gratuitatea cu RATT

5
DISTRIBUIȚI

Mini-Bus

Primarul Nicolae Robu s-a angajat într-o nouă serie de declaraţii populiste privind transportul public gratuit.  Vă reamintim că de pe plaja din Mamaia edilul şef a anunţa în luna august că nu are de gând să cumpere tramvaie noi fiindcă acestea nu sunt o prioritate.  La numai câteva zile după, edilul a aruncat bomba.


A fost pregătit caietul de sarcini pentru licitaţia privind reabilitarea mai multor tramvaie din Timişoara.  Întrebat, ieri, de ce la Constanţa se poate ca preţul unui bilet de autobuz să fie 1.5 lei  şi în Timişoara acelaşi tichet costă 2.5 lei, Robu a ţinut să comenteze că preţurile nu vor scădea. „Timişoara stă bine la capitolul troleibuze şi autobuze.În Timişoara merită să fie folosit transportul în comun. Avem o reţea de linii de tramvai bună, dar tramvaiele nu sunt bune. Vom achiziţiona mini-bus-uri. În primăvară cred că le putem. Preţul va fi stabilit la licitaţie. Ne preocupă să facem transportul în comun cât mai atrăgător. Nu putem să oferim acum transport în comun gratuit pentru că avem nevoie mare de lichidităţi pentru proiectele cu fonduri europene, dar această idee ar putea fi pusă în practică”, a declarat primarul. Mini-busurile ar urma să circule în paralel cu tramvaiele pe traseele pe care nu există deja troleibus.

5 COMENTARII

  1. Nu exista transport public GRATIS. Depinde doar cine-l plateste: doar cei care-l folosesc (prin bilete si abonamente) sau de catre toti timisorenii (prin bugetul local). Liberal, ca oriunde in lume, este daca folosesti, platesti. Discursul cu gratuitatea e usor social-democrat.

  2. daca tot nu este eficient sa platim un vatman sau sofer sa transporte 100 de pasageri, de ce platim un sofer pt a transporta 15 pasageri cu un microbuz cind primaria ar putea sa faca propria retea de taxi-uri, un sofer pt maxim 4 pasageri?

  3. Ţigănie, dle Robu, nici pe vremea lui Ceauşescu locuitorii Timişoarei nu au avut parte de o asemenea umilinţă. Pe principiul de administraţie al lui Robu vom ajunge ca în India, cu străzi pline de ricşe în loc de autobuze, troleibuze şi tramvaie, dughene în loc de supermarketuri şi colibe de carton în loc de apartamente.
    Eu nu îmi dau seama cum a putut ajunge un asemenea personaj rector al Politehnicii. Robule lasă primăria cu nu-i de tine. Nu te duce capul. Lasă pe alţii mai destoinici. Faţă e administraţia Ciuhandu, care a avut proiecte mari şi moderne pt Timişoara tu eşti doar praf în ochi. Ai început multe proiecte, ai blocat oraşul . .. termină ce ai început şi du-te…

  4. in nici o tara din lume nu exista asa ceva ,astea sunt chestii populiste de doi bani pentru prostime! nici in comunism nu am avut asa ceva si fiti siguri ca se plateste tot din banii nostri fara sa stim macar..o alt avarianta este sa ,,ne vindem,, pentru cifra de 2 lei cine stie caror proiecte si personalitati obscure d eunde sigur nu avem nimic de castigat..mare atentie ce cereti,este cu dus si intors..sa faca el bine sa cumpere tramvaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.