Noi planuri pentru acțiunea „Aducem Basarabia acasă” cu ocazia Zilei Limbii Române

Noi planuri pentru acțiunea „Aducem Basarabia acasă” cu ocazia Zilei Limbii Române

0
DISTRIBUIȚI

basarabia e romania

Campania de strângere a semnăturilor pentru alipirea Basarabiei de România a luat sfârșit și la Timișoara. Sub motto-ul ”Aducem Basarabia acasă”, coaliția de ONG-uri unioniste si-a atins obiectivul și a strâns suficiente semnături pentru ca proiectul de lege să fie înaintat în Parlament. Tinerii din Patforma Civică Acțiunea 2012 au ”sărbătorit” Ziua Limbii Române în Piața Unirii și au purtat discuții legate de viitoarele proiecte ale campaniei cu o parte din voluntarii timișoreni.


Alături de aceștia au participat și câțiva trecători interesați de subiect.

Secretarul Platformei Civice Acțiunea 2012, George Simion a declarat că vor face tot ce le stă în putință să aduca Basarabia pe vechiile meleaguri. ”Noi vrem ca în maximum cinci ani de zile să realizăm Unirea”, declară acesta. Dacă proiectul de lege nu va fi aprobat, experiența dobândită în acest an îi va ajuta să strângă 500.000 de semnături pentru referendum. ”Peste o mie de voluntari au participat la promovarea campaniei și la strângerea de semnături. În prezent suntem mult mai bine organizați si avem mulți voluntari olimpici, ceea ce ne bucură.”, declară George Simion. S-a precizat și faptul că acțiunea nu reprezintă o miză politică, întrucât există voluntari din toate partidele și peste 100 de parlamentari și-au exprimat sprijinul pentru acest proiect de lege.

Ziua de 20 octombrie este destinată unui marș a 10.000 de cetățeni care sprijină Unirea. Acțiunea va avea loc pe Calea Victoriei din București. Pentru luna noiembrie este rezervată o campanie de constatare publică. Prin acest proiect voluntarii se vor repartiza în școli și licee unde vor purta o discuție liberă pe tema zilei de 1 Decembrie. În primăvara anului viitor tinerii Platformei Civice Acțiunea 2012 vor reintroduce programul ”Istorie pentru Basarabia” care va avea loc în majoritatea liceelor din țară.

Caravana campaniei ”Aducem Basarabia acasă” își continuă drumul în orașele din vestul țării unde voluntarii vor înmana ultimele liste de semnături și vor fi puși la curent cu acțiunile ce se vor defășura în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.