Operaţiune DIICOT împotriva unei grupări de evazionişti prin metoda factura. Vezi ce...

Operaţiune DIICOT împotriva unei grupări de evazionişti prin metoda factura. Vezi ce firmă celebră este implicată în „tunul” de 1,6 milioane euro UPDATE 1 Cum acţiona reţeaua

13
DISTRIBUIȚI

lugoj mascati 4

O amplă operaţiune împotriva unei grupări de eveaziune fiscală a fost declanşată, în această dimineaţă, de polițiștii de la „Crimă Organizată” şi procurorii DIICOT  Caraş Severin. Aceştia au descins la 25 de locaţii din Caraş Severin, Mehedinţi şi Gorj. Metoda folosită era una clasică deja. Firmele cu venituri mari se aprovizionau cu facturi emise de firmele mafiei ţigăneşti de la Strehaia, diminuându-şi astfel veniturile şi, implicit, taxele către bugetul de stat. Ulterior, Conform anchetatorilor, întreaga operaţiune de evaziune fiscală a fost „ţesută” în jurul firmei Camandu Impex SRL din Reşiţa, devenită celebră pentru faptul că a câştigat numeroase contracte de construcţii şi de asfaltare în Reşiţa şi Caraş Severin.


Prejudiciul stabilit până acum este de  1,6 milioane euro, fiind începută urmărirea penală împotriva a 20 de persoane şi 7 firme. Vom reveni cu amănunte. 

UPDATE 1 Conform unui comunicat al DIICOT „membrii grupării ar fi înregistrat în fals, în evidenţele contabile, documente care atestau efectuarea unor acte comerciale fictive.În baza acestor documente false introduse în contabilitate, s-a prejudiciat bugetul de stat, pe de o parte, prin restituirea ilegală de TVA, iar, pe de altă parte, prin diminuarea profitului impozabil, atestând cheltuieli fictive. În activitatea infracţională erau interpuse mai multe societăţi comerciale, prin care se derulau activităţi comerciale (plăţi) fictive, sumele de bani rezultate fiind însuşite în interes personal. În acest circuit comercial exista o ultimă firmă, în sarcina căreia rămânea datoria fiscală şi care era deschisă fictiv pe numele unor persoane care nu puteau fi găsite de autorităţi ale statului cu atribuţii în domeniu fiscal, întrucât erau, fie persoane fără adăpost, fie persoane care locuiau, în fapt, în străinătate”.

13 COMENTARII

  1. Camand-ul a asfaltat de mantuiala. Cu ce? Cu utilaje obtinute moca de la firme falimentare. Una este Drumuri si Poduri, de unde a luat toate masinile pe doi lei. Alta e Prescomul. Aici a avut si bonus: cladiri si terenuri.
    Cred ca nu-i va fi totuna lichidatorului, pentru ca, mai mult ca sigur “printisorul” Vali Armasu va da cu subsemnatul.

  2. Camand-ul a asfaltat de mantuiala. Cu ce? Cu utilaje obtinute moca de la firme falimentare. Una este Drumuri si Poduri, de unde a luat toate masinile pe doi lei. Alta e Prescomul. Aici a avut si bonus: cladiri si terenuri.
    Cred ca nu-i va fi totuna lichidatorului, pentru ca, mai mult ca sigur “printisorul” Vali Armasu va da cu subsemnatul.

  3. Armasu e frate si cu BEJERITA, smecher de Caransebes si sef la firma EMILIANO VEST. S-au sprijinit reciproc pentru contracte babane de asfaltare la Caransebes. Si tare cred ca primarul VELA nu-I strain de cauza…..

  4. Dar ce zici de Vela? Gurile rele spun ca si primarul Stepanescu de la Resita a ciugulit “graunte” din mana lui Armasu. Altfel cum se explica ca Armasu a primit toate lucrarile din oras. Si tot gurile rele spun ca si viceprimarul Crina e pe “felie” cu Armasu

  5. Da oare scumpul nostru domn de la Consiliul Judetean -au oare o fi strain de toate astea? Au oare fondurile cele multe de la UE unde se duc? La judet au la municipiu? Ca cineva o fi semnat contractele alea? Cine o fi oare?Au oare Mandriloiu-alt mandru si fruntas al orasului-nu e la inchisoare datorita conflictului cu prea mandrul domn Armasu pe care sustinatori lui au sarit sa-l protejeze? Io stiu? Ma intreb si io asaaaa retoric – ca nu cred c-o sa cada vreun cap de-a lui -MOTOC- la faza asta.

  6. Mai lăsați lumea in pace invidiosilor ,cred ca voi santeti primari care nu ați ciugulit nimic si santeti revoltati……scrieti numele bă tarane ca toți va dați Ion

  7. Totii BANDITII de genul astora+POLITRUCII cu care inparte PRADAA , au fost si sunt si la ora actuala , pericolul #1 pentru TARA si POPOR . PS……Iesiti in strada si multumitile acestor ANIMALE pentru traiul greu pe care il aveti si pentru distrugerea viitorului copiilor vostri .

  8. Valy are plasa de siguranta si stofa de artizan al istoriei contemporane pe regiunea de vest. A fost gasca bagata in fata prin diversi intermediari, a se citi trepadusi politici, de potentatii epocii. Tov. Bota o sa faci rating de exceptie daca aceasta victima a sistemului ticalosit incepe sa scrie. Vorbeste cu familia lui care are la pastrare un jurnal cu nume, locuri, sume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.