Prima seară de Plai: Zaz a cântat pentru oamenii diferiţi de la...

Prima seară de Plai: Zaz a cântat pentru oamenii diferiţi de la Timişoara

5
DISTRIBUIȚI

zaz33 p

Prima seară a festivalului Plai din acest an – desfăşurat la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara – a atras un public numeros, care a savurat aşa cum se cuvine apariţia în premieră în ţara noastră a solistei franceze Zaz.

Artista rezident a festivalului din acest an, Maia Vidal, a reuşit să încălzească aşa cum se cuvine atmosfera cu un sound folk-pop, o voce distinctă şi un spectacol bine pus la punct. Fără îndoială, cel mai aşteptat moment al serii a fost recitalul franţuzoaicei Zaz, care a cântat în premieră absolută pe plaiurile româneşti extrase sonore din cele două materiale discografice lansate de ea până acum.


După ce şi-a început recitalul cu single-ul ei On Ira, Zaz (pe numele ei adevărat Isabelle Geffroy) le-a servit celor prezenţi o combinaţie de gypsy – jazz şi „world –music”, în care evident single-ul Je veux a avut parte de un deosebit succes. Câteva din piesele ei s-au pliat şi pe eticheta folk, iar urechile cunoscătorilor au fost „tratate“ şi cu sound-uri a la Django Reinhart, cu un topping cât se poate de pop, iar printre piesele care au generat aplauze furtunoase s-a numărat şi celebra La vie en rose de Edith Piaf.

Şarmul recitalului s-a datorat în mare parte unui amestec cât se poate de sănătos de diverse stiluri, pop-ul solistei fiind unul cât se poate de decent. Pe parcursul recitalului Zaz a rostit mai multe cuvinte în limba română, show-ul ei fiind dedicat printre altele „oamenilor care au curajul să fie diferiţi“. Organizatorii  festivalului au anunţat că toate cele 5.000 de bilete care reprezintă capacitatea maximă a Muzeului Satului Bănăţean au fost vândute. Festivalul Plai continuă astăzi şi mâine cu concerte Vieux Farka Toure, Patrice, Baba Zula şi Nuevo Tango Quintet featuring Marili Machado şi o serie de acţiuni culturale, realizate alături de partenerii culturali ai manifestării.

 

5 COMENTARII

  1. oh da, a ajuns Zaz sa fie ‘diferita’, interesante vremuri traim… Zaz e muzica usoara frantuzeasca coafata pentru majoritatea trendista…muzica pentru „lumea buna si inteligenta”, asa am auzit.
    Plai incepuse bine cu valori autentice gen Al di Meola, la ora actuala e atat de ‘alternativ’ cat sa dea bine la ‘lumea buna’ care are 5 discuri in masina, pentru ca nu suporta radio ZU…poate nu e cel mai rau mod de a cheltui banii publici, dar daca asta e festivalul de muzica live al Timisoarei, istoria muzicala a orasului asta e aruncata la WC. ah scuze, am uitat de Jazz (pe Beton) TM a lui tov profesor…
    no offence, e obinia unui biet meloman cum ar zice Z.Varga, mind your own …

  2. „alexis” esti cam trist/trista… tu ai habar ce e world music, vieux farka toure, fatoumata, younchen lhamo si nici nu mai stiu cate alte nume super speciale au adus plai in timisoara?! sau esti un „meloman” care considera ca doar muzica pe care o asculta el e muzica adevarata? pacat ca n-ai vazut trupa lui zaz si ce muzicieni adevarati are alaturi… da’ stai acas’ si comenteaza, ca e mai constructiv… asa creste istoria muzicala… of of of… sper sa mai crestem in primul rand ca oameni!

  3. haha iti respect opinia de fan domnule Mircea cel vesel. vei fi crescut insa ca om cand vei accepta si alte puncte de vedere, fara sa presupui stereotipic ca cine e de alta parere este automat ignorant, neinformat, limitat, intr-o stare psihica negativa…

  4. M-am deplasat de la Bucuresti pentru acest eveniment si din pacate vesticii autohtoni m-au dezamagit profund… Am ajuns pe ultima suta de metri in jurul orei 21:00 si nu mi-a venit sa cred cand, desi aveam bilet a trebuit sa stau la coada pntru „preschimbarea” lui in bratara; fie, a mers relative repede… Echipat cu bratara am intrat fara ca cineva sa ma perchezitioneze in vreun fel, lucru deloc recomandat in opinia mea cand vorbim de 5.000 de oameni. Sentimntul de nesiguranta a fost omniprezent pe toata durata show-ului, nu am vazut nici un bodyguard, politest, desi sincer au existat momente cand ar fi fost indispensabili. S-a baut vin stil „posta” direct din sticla, s-a consumat bere cu alcool in exces, au existat paleti, cutii, scaune pe care s-au urcat cativa participant blocand vizual scena… Numerosii copii mici prezenti nu au ajutat nici ei prea mult lucrurile…Un show frumos, umbrit in opinia mea de multele problem de organizare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.