RCM Timişoara a cedat şi în faţa Stelei. Câteva dintre vedete, doar...

RCM Timişoara a cedat şi în faţa Stelei. Câteva dintre vedete, doar în tribune GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

rcm tim - steaua (32)

RCM Timişoara a fost învinsă astăzi de Steaua Bucureşti, scor 18-19, în ultima etapă a play-off-ului, după ce cedase şi la Baia Mare. Cu terenul propriu asigurat în faza următoare, antrenorul Chester Williams a apelat la o serie de jucători cu meciuri mai puţine în picioare. Oaspeţii, în căutarea unei poziţii mai bune pentru semifinale, au profitat cu vârf şi îndesat de greşelile acestora.

Bănăţenii au început jocul fără mai mulţi obişnuiţi ai „primului 15”. Calafeteanu şi Burcea au privit din tribună deschiderea rapidă de scor realizată de Vlaicu dintr-o penalitate. Peste alte zece minute, o serie de greşeli în lanţ în defensiva timişorenilor au dus şi la primul eseu al Stelei, realizat de Cazan, dar fără transformare. La 0-8 RCM a contracarat doar prin reuşite de la distanţă. Mai întâi Conache a redus din diferenţă dintr-o penalitate pentru ca apoi să înscrie un drop-gol spectaculos în minutul 29. De la 6-9 avea să fie însă 6-14 la pauză după ce Vlaicu a mai fructificat două lovituri de pedeapsă.

Partea secundă trebuia să fie una a remontării pentru RCM, dar planurile s-au stricat după ce Fercu a fost eliminat temporar. După o oră de joc Stătulescu realiza un nou eseu pentru stelişti, făcându-i pe spectatori să se întrebe ce se întâmplă cu echipa lor astăzi. Vlaicu a ratat desprinderea, dar jocul părea să decurgă în favoarea steliştilor. Pe final, barajul vizitator a început să cedeze şi când mai erau doar două minute de joc acelaşi Gabriel Conache reuşea să culce balonul în terenul advers. Din păcate, transformarea a fost ratată şi scorul a rămas 19-11 pentru Steaua. Ultimele faze de joc au mai adus un eseu de penalizare pentru gazde şi transformare din partea singurului lor marcator din acest joc. Insuficient pentru o victorie, dar un punct bonus defensiv pentru RCM, care a încheiat grupa de play-off fără emoţii, pe locul 1 cu 21 de puncte. Timişorenii aşteaptă acum vizita Farului, în semifinale, care se vor disputa pe 28 septembrie. De partea cealaltă, Steaua speră ca Baia Mare să nu se impună la scor la Constanţa pentru a beneficia de teren propriu în faţa acesteia.

Tehnicianul bănăţenilor nu a părut foarte afectat de eşecul cu Steaua şi spune că rezultatul se datorează şi lipsei coeziunii dintre jucătorii folosiţi în acest joc.


„Nu e o problemă, e dezamăgitor modul în care am pierdut. Trebuie să privim către semifinală şi sperăm că ne vom califica în finală. Trebuie să jucăm oricum cu Steaua sau Baia Mare în finală, deci nu contează adversarul, trebuie să ne concetrăm pe semifinala cu Constanţa. Nu sunt dezamăgit de jucători, s-a văzut că nu au jucat împreună ca echipă de un timp, dar sunt mulţumit de faptul că ei pot înlocui aşa-zişii titulari dacă la un moment dat apar accidentări”, a declarat Chester Williams.

„Sunt foarte supărat că nu am putut aduce victoria în faţa suporterilor, sunt foarte dezamăgit dar promit în numele echipei că ne vom lua revanşa în semifinală şi finală. Nu contează ce adversar vom întâlni în finală, o să ne facem jocul şi o să câştigăm. Nu suntem afectaţi psihic, am terminat pe primul loc”, a spus şi Gabriel Conache, cel mai bun jucător al lui RCM cu Steaua.

RCM Timişoara: Militaru, Turashvili, Mariş, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Nabalei, Shamkaradze, Jody Rose, Fercu, Sola, Tuiatua, Van Wijk, Conache. Au mai intrat: Ţăruş, Lazăr, Umaga, Căpăţână, Dumitru şi Pungea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.