Scandal în plenul consiliului local pe raportul Curții de Conturi în cazul...

Scandal în plenul consiliului local pe raportul Curții de Conturi în cazul prejudiciului adus primăriei de Rosign. Cum îl apără Robu pe Ciuhandu

1
DISTRIBUIȚI

stefan sandu si simion mosiu06

Scandal, astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara, după ce aleşii locali s-au trezit în faţă cu o adresă a Curţii de Conturi cu privire la un raport al Gărzii Financiare. Pe baza acestuia, comisarii au decis că în perioada 2010 – 2012 municipalitatea a fost prejudiciată de Rosign, firma care a primit pe o perioadă de 14 ani contractul de semnalizare rutieră a Timişoarei, cu peste trei milioane de lei. Consilierul PSD Radu Ţoancă l-a întrebat revoltat pe primarul Robu „ce caută această adresă pe ordinea de zi, noi nu avem nicio legătură cu acest control”. La fel de nemulţumit a fost şi pedelistul Simion Moşiu, care a semnalat că „adresa trebuie scoasă de pe ordinea de zi pentru că Consiliul Local Timişoara nu are nicio treabă cu acest prejudiciu. Este un contract semnat acum doisprezece ani, de ce să răspundem noi?”.


Nicolae Robu a precizat, însă, că adresa a fost inclusă doar pentru informarea consilierilor locali şi a explicat, încă o dată, că municipalitatea nu a fost prejudiciată de firma Rosign. „Am fost pus în postura de avocat al conducerii anterioare a primăriei. Cum poate fi considerat prejudiciu dacă primăria a plătit, spre exemplu, cinci semafoare care au fost montate, pot fi văzute, pe motiv că semafoarele nu figurau în inventarul firmei. Ciuhandu nu avea cum să controleze dacă firma avea pe inventar sau nu acele semafoare, ci reprezentanţi ai primăriei au mers pe teren şi s-au convins că sunt montate.  Astfel de prejudicii nu pot să le accept”, a explicat primarul Timişoarei.

Edilului şef i-a venit şi o idee, pentru „liniştea” lui, ca să nu greşească cu nimic în raport cu legea şi intenţionează să plătească experţi independenţi care să analizeze raportul Gărzii Financiare. Consilierul local Ciprian Jichici crede, însă, că angajaţii Curţii de Conturi au inventat acest prejudiciu şi le revine şi lor o parte din sumă. Totuşi, primarul Robu a ţinut să precizeze că acest lucru nu este posibil pentru că „două doamne din Arad de la Curtea de Conturi au primit raportul Gărzii Financiare şi au trebuit să-l ia în considerare. Nu pot să le suspectez de aşa ceva, nu cred că au niciun interes”.

Întrebat de consilierul local Radu Ţoancă de ce adresa a fost introdusă pe ordinea de zi la punctul 8, şi nu la punctul 24, după alte două adrese, secretarul Primăriei, Ioan Cojocari, i-a replicat ironic că a fost introdus „ca să nu fiţi obosiţi la final, să fiţi fresh”.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa mai facem cu bisnitarii de bani publici unii fura de la drumuri si autostrazi k d aia i km de autostrada triplu cat la bulgari altii fura din bugetul local .Toate furturile sunt cu supraevaluari de preturi aicea nu ntelege dl primar .Arestati urgent k daca erau in germania bisnitarii istia erau d mult la zdup .La noi mai mere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.