Victor Neumann, director al Muzeului de Artă, după un concurs în care...

Victor Neumann, director al Muzeului de Artă, după un concurs în care a fost singurul candidat. Ce note a obținut

1
DISTRIBUIȚI

muzeul de arta timisoara pictura

Concursul pentru postul de director al Muzeului de Artă din Timișoara a avut un final așteptat. Consiliul Judeţean Timiş a publicat lista rezultatelor obţinute de singurul candidat, istoricul Victor Neumann, care s-a înscris în concurs pe ultima sută de metri. Probele de evaluare pentru ocuparea postului au fost două: elaborarea unui proiect de management şi un interviu. Dacă la prima probă Neumann a luat nota 9,79, la cea de-a doua istoricul a fost la doar la o aruncătură de băţ de perfecţiune, obţinând nu mai puţin de 9, 97.

Vă reamintim că fostul director al Muzeului de Artă, Marcel Tolcea, a fost demis în acestă vară după ce activitatea sa a fost evaluată de o comisie care l-a notat cu 5,89.


Punctul culminant al „telenovelei” demiterii lui Tolcea, care nu s-a lăsat cu una cu două şi a apelat la instanţă, a fost atins atunci când CJT a stabilit criteriile pentru participarea la concurs. Nu a fost suficient faptul că din toate părţile se zvonea că Neumann va fi noul director. Cei de la Cultură au propus iniţial ca doar absolvenţii de Istorie să se poată înscrie, alimentând astfel speculaţiile că era vorba de un post „cu dedicație”. Situaţia jenantă a fost evitată în plen atunci când lista de specializări a fost extinsă. Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a dat asigurări atât în cazul demiterii lui Tolcea, cât şi atunci când a aflat că singurul candidat e Neumann, că nu se pune problema de favoritisme sau de aranjamente şi că atât demiterea, cât şi noua numire sunt sub semnul imaculatului. Contactat telefonic de PRESSALERT.ro, Neumann nu a dorit să dea vreo declaraţie legat de concurs sau la planurile pe care le are legat de muzeu, precizând că este prins cu munca la universitate şi că nu dorește să dea declarații prin telefon.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu s-a prezentat si Marcel Tolcea, ca sa demonstreze ca a fost si este bun & competent? Nu indeplineste vreo conditie elementara sau presedintele CJT nu-i este prieten sau ce ?
    Ma asteptam sa se prezinte si sa ii dea lui T. Bojin peste nas, clasandu-se primul detasat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.