Zeci de câini au fost otrăviți cu o substanță interzisă, din aceeași...

Zeci de câini au fost otrăviți cu o substanță interzisă, din aceeași familie cu Furadanul

0
DISTRIBUIȚI

analiza

 În ultimele 10 zile în comunele Chișoda, Dumbrăvița sau Giroc zeci de câini și-au găsit sfârșitul după ce au îngurgitat mâncare otrăvită cu Carbofuran – substanță deosebit de toxică, din clasa Furadanului, folosită pentru combaterea dăunătorilor în agricultură dar interzisă în UE de câțiuva ani.

”Anumite persoane au pus momeli cu Furadan în locuri accesibile animalelor”, a explicat Carmen Stănescu d ela PetHope.


Otrava a fost amestecată cu bucăți de mezeluri – cârnați sau parizer – pentru ca animalele să o mănânce.

 Bilanțul morților e indică aproximativ 20 de câini otrăviți numai în Chișoda, dar și pisici și arici; în timp ce alte patrupede și-au găsut sfârșitul la Dumbrăvița.

OBY, un cățel alb în vîrstă de 2 ani, salvat de PetHope și care urma să fie adoptat în Danemarca, a fost una din victime.  ”În stomacul acestuia a fost găsit carbofuran, substanță din clasa Furadanului, otravă de afltel interzisă”, a declarat dr. Adrian Popa, directorul DSV Timiș. Popa va sesiza Poliția, respectiv Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Toxice, pentru a demara o anchetă care să stabilească proveniența Furadanului și să identifice persoanele care au folosit substanța. ”Fiind vorba de o substanță interzisă, aceste persoane riscă între 3 și 15 ani de închisoare, conform articolului 312 aliniatele 1 și 2 din Codul Penal”, a completat Ionuț Bocancea, ofițer de presă în cadrul Poliției Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.