Controverse în jurul clipului cu istoria muzicii ușoare românești. Ce spune Beck,...

Controverse în jurul clipului cu istoria muzicii ușoare românești. Ce spune Beck, artista considerată „o provocare pentru constipaţia fără de leac a evanghelicilor români“

0
DISTRIBUIȚI

beckcorlan

Beck Corlan, una din cele trei artiste timişorence care a realizat viralul cu Istoria muzicii româneşti a creat vâlvă în comunitatea creştină autohtonă datorită acestui videoclip şi va susţine un recital acustic joi, 31 octombrie, la ospătăria Stejărelul (Calea Aradului nr.8). După apariţia clipului cu Evoluţia muzicii uşoare româneşti în nouă minute, cele trei fete au avut parte de o sumedenie de comentarii, astfel încât au fost nevoite să oprească opţiunea de comentarii de pe Youtube. Seria de critici şi laude a continuat însă pe diverse alte căi, iar blogurile dedicate creştinismului din ţara noastră au alocat şi ele ample spaţii acestui subiect. Când scrii (sau cânți) istorie (de orice fel) alegi cât să-ți lași amprenta. Ele au lăsat-o clar. Fetele nu au cântat doar istoria, ci și-au înregistrat și părerea lor despre această istorie. Și în mare parte nu a fost negativă. Mă tem că perspectiva lor nu am dori-o să devină normă pentru fetele din casele sau bisericile noastre. Ați dori să vă auziți fetele, surorile fredonând cu aceeași pasiune, dedicare, atitudine piese din muzica ușoară? (doar așa de dragul istoriei) și după aceea să cânte în trupele de laudă și închinare sau cor? De ce nu? Putem cânta pentru relaxare sau fun (sau simpla istorie) despre “cârciumioare”?, se spune pe blogultrezirespirituala.wordpress.com.

Un alt articol postat sub titlul „Beck Corlan, o provocare pentru constipaţia fără leac a evanghelicilor români“ apără creaţiile muzicale ale artistei. „Şi de aici supărarea mea… cum mă, nişte fete, care dedică totul lui Dumnezeu, nu numai prin vorbe, dar și cu faptele zilnice, trebuie să fie făcute “albie de porci” pe internet de un puhoi de nesimțiți, puhoi condus de pocăiți înrăiți.


Și dacă nu le-aș cunoaște… Adică cum?! muzica, pictura, poezia și arta în general sunt dușmanul lui Dumnezeu? Nu toate lucrurile bune vin de la Dumnezeu? Nu este EL inițiatorul și creatorul a tot ceea ce este frumos? Și cum să ajungem noi la lume (cu Evanghelia) dacă nu ne folosim și de “frumos”?“, se spune pe danutm.wordpress.com.

Zilele trecute, Beck Corlan a fost invitată în cadrul emisiunii „Garantat sută la sută”, cu Cătălin Ștefănescu, unde a făcut câteva declaraţii.„E bine ca fiecare să îşi spună părerea. E foarte interesant că oamenii folosesc termenul de muzică de închinare. Toată viaţa mea e o închinare. Nu aș fi făcut nimic care nu ar fi fost în inima mea, am înţeles ce promovez, am fost sută la sută sigură că e un lucru fain. Este o diferenţă mare între atitudinea creştinilor din alte ţări şi cea de la noi. Eu am stat un an de zile in SUA. La noi, e altceva. Mulţi dintre creştinii de la noi au rămas pe sistemul vechi, într-un sens în care biserica a ajuns să fie doar o clădire. Noi nu ne-am deschis să vedem ce e dincolo de biserică. Noi suntem muzicieni şi lucrăm cu muzica. Noi credem în Dumnezeu și „NU” în religii… adică (nu ortodoxie, penticostalism… etc.), ci Dumnezeu. Scopul meu e să fac oamenii să zâmbească, să fie bucuroşi“, a precizat Beck Corlan în cadrul emisiunii.

Până una alta, joi 31 octombrie, de la ora 20.00 are loc un concert cu Beck Corlan. „Voi cânta cu Ana Hutu si Ana Molnar, vioara si chitara, acustic cald. Pregătesc un album nou, avem în plan asta de un an de zile“, ne-a declarat ea. Şi fiindcă evenimentul de joi este numit Halloween Night, pe pagina de Facebook a cântăreţei un fan a postat următorul anunț: „Ce-i cu anunțul asta? Ce-i cu sarbatoarea Halloween? Aia e sarbatoarea diavolului. Pune mai bine un alt afish daca nu are de a face cu Halloweenul“. Răspunsul artistei a fost că acest concert s-a nimerit a fi exact în data de 31 octombrie: „Nu susţinem Halloween, mergem la restaurantul Stejărelul cu mesajul nostru, care se nimereşte să fie exact în 31 octombrie, atât. Afişul este din partea celor de acolo“, a precizat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.