Cum sărbătoreşte Verde pentru Biciclete cinci ani de la înfiinţare

Cum sărbătoreşte Verde pentru Biciclete cinci ani de la înfiinţare

0
DISTRIBUIȚI

biciclete-verde-4-1-300x200

60 de kilometri de piste de ciclism, aproape 14.000 de numere de bicicletă, zeci de proiecte dedicate mersului pe două roţi şi respect în trafic pentru biciclişti – acestea sunt doar câteva dintre rezultatele mişcării „Verde pentru Biciclete”, care sărbătoreşte cinci ani de la înfiinţare. Emil Cristescu, iniţiatorul celei mai mari mişcări pentru pedalare din vestul ţării, a afirmat, astăzi, că în cei cinci ani timişorenii şi-au schimbat mentalitatea cu privire la mersul pe două roţi, astfel că a devenit o modă să te plimbi cu bicicleta pe străzile Timişoarei. „Un biciclist era considerat în anul 2008 un om sărac, care merge cu bicicleta de nevoie, plus că ciclismul era o practică foarte periculoasă pentru că nu exista infrastructură, şoferii nu îi respectau. Am reuşit prin această campanie să creştem numărul bicicliştilor, iar mersul pe bicicletă a devenit parte integrantă în viaţa oraşului”, a explicat Emil Cristescu.

Iniţiatorul mişcării „Verde pentru Biciclete„ recunoaşte că mai sunt multe de făcut pentru biciclişti şi îşi doreşte ca peste zece ani în Timişoara să se poată vorbi de sute de kilometri de piste de biciclete şi tot mai mulţi oameni să aleagă să meargă cu bicicleta la serviciu, în detrimentul maşinii sau al mijloacelor de transport în comun.


„După Olanda şi Danemarca, pe locul trei se află Ungaria în ceea ce priveşte mersul pe bicicletă. Dacă ungurii pot şi noi putem”, a concluzionat Emil Cristescu. Acesta este convins că măsura luată de autorităţile locale de a interzice mersul pe bicicletă prin centrul Timişoarei nu este una descurajatoare şi este convins că municipalitatea va reveni asupra ei.

Cinci ani de „Verde pentru Biciclete”vor fi sărbătoriţi, aşa cum ne-au obişnuit organizatorii mişcării, cu o tură ciclistă. Iubitorii mersului pe două roţi sunt aşteptaţi duminică, de la ora 10.00, la „Numărătoarea de Toamnă”, la Casa Verde pentru Biciclete de pe strada Circumvalaţiunii, nr. 8 – 12. Bicicliştii vor parcurge un traseu prin tot oraşul, iar finalul plimbării îl reprezintă Stadionul „Dan Păltinişanu”, locul de unde în anul 2008, 650 de biciclişti au pornit pentru prima dată pe străzile oraşului. Aici vor avea loc diferite ateliere şi activităţi, printre care câteva demonstraţii de sărituri cu bicicleta, expoziţie de biciclete speciale sau un atelier de decorare a sacoşelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.