Doi dintre inculpaţii din dosarul Udrea au recunoscut în totalitate acuzaţiile procurorilor...

Doi dintre inculpaţii din dosarul Udrea au recunoscut în totalitate acuzaţiile procurorilor DIICOT. Motivul pentru care s-a râs în hohote în sala de judecată

7
DISTRIBUIȚI

sorin udrea ridicat

La Tribunalul Timiș a început, astăzi, judecarea pe fond a dosarului în care liderul interlop Sorin Udrea și ceilalți inculpați au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă și operațiuni violente, acesta fiind și primul termen la care cei eliberați de Curtea de Apel Timișoara au venit în sala de judecată. Deși au lipsit din sală, Ciprian Dăscălescu și Nicolae Flucsă au cerut prin intermediul avocaților să fie judecați pe procedura simplificată, recunoscând acuzațiile aduse de procurori pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime. Apărătorii acestora au depus declarații notariale ale celor doi care confirmau solicitarea, avocata lui Dăscălescu afirmând  „clientul meu regretă cele întâmplate”. Instanţa a admis cele două cereri şi a anunţat că pedeapsele în cazul celor doi va fi dată la finalizarea procesului, odată cu a celorlalţi. Radu Novac a anunţat că nu vrea să dea declaraţii în faţa instanţei, prevalându-se de dreptul la tăcere. Sorin Udrea şi alţi câţiva inculpaţi au solicita să fie audiaţi la un alt termen pentru că fie nu erau reprezentaţi de avocatul titular, fie vor să-şi pregătească apărarea.

Ciprian Gavrilă a fost cel care a dat declaraţii, acesta susţinând că nu se considerat de niciuna dintre infracţiunile de care a fost acuzat de DIICOT.


În cazul şantajării unui investigator sub acoperire pentru o presupusă datorie de 5.000 de euro pe care membrii grupării ar fi vrut să o recupereze la solicitarea păgubitului, Gavrilă a povestit că „ne-am dus să bem un ceai de la sală. Când am intrat în bar am văzut un tip care stătea singur la o masă. Eram cu Mocanu şi i-am zis ăsta este poliţai şi ne-am pus la el la masă. Se vedea pe faţa lui că este poliţai”. În acel moment toată sala a izbucnit în râs, audierea fiind întreruptă preţ de un minut. „L-am văzut pe poliţai la televizor şi la sediul DIICOT.  I-am recunoscut faţa. Mi-a spus că are probleme cu unul să-i dea înapoi 5.000 de euro.  Mi-a spus că nu are bani şi trebuie să primească un transport cu ţigări parfumuri. Îi tot spuneam că e poliţai şi am început să ne jignim. I-am zis râzând că o să-l bat şi poliţaiul mai serios mi-a zis că poate ne batem. Nu ţin minte dacă Mocanu l-a lovit cu ziarul peste faţă. Nu au mai fost alte ameninţări. În momentul în care a venit Udrea nu au mai fost ameninţări. Poliţaiul vorbea arogant. Nu exista nicio înţelegere între mine şi Mocanu” a declarat Gavrilă.

Despre scandalul de la barul Ibiza după care Tudor Stoiţi a ajuns cu cuţitul înfipt în umăr la spital, Gavrilă a povestit că „m-am întâlnit cu fraţii Gazibara la intrare şi am mers să bem un suc. Când am intrat în local, Sotiţi, care era la o masă, a aruncat cu un pahar spre fraţii Gazibara, apoi Flucsă, Dăscălescu şi Stoiţi au venit spre fraţii Gazibara să-i bată. M-am băgat între ei să nu se bată şi la sfârţitul scandalului, care a durat un minut, două, am văzut că unui dintre fraţii Gazibara îi curge sânge de la picior, iar Stoiţi avea cuţitul înfipt în umăr. În local era întuneric. Nu am văzut cine a dat cu cuţitul şi nici nu am văzut dacă era cineva care să aibă cuţit”. Şi în cazul bătăii de la Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, Ciprian Gavrilă a susţinut că a vrut doar să despartă cele două tabere.

 

7 COMENTARII

  1. a inceput comedia 🙂 . personal , ca si martor intr-un proces oarecare , am fost pus la punct de catre judecator de doua ori , pentru ca nu am raspuns monosilabic la intrebarile care mi-au fost adresate, fiind atentionat ca risc o amenda de 500 de roni . astia ( interlopii ) vad ca au dreptul de a face stand-up comedy in sala ! ciudata justitie avem . cred ca pana la urma au sa le dea si distinctia de „cetatean de onoare” al orasului ca nu s-au speriat cand au vazut ca a cazut barbatul acela intr-o sabie si au reactionat prompt ducandu-l la spital imediat , loc unde au si facut galagie ca sa fie tratat cat de repede de catre medicii adormiti . halal justitie , onor avoca(ca)ti !

  2. pe mitru il cauta lumea sta numa in casa terorizat puscariasul….nu mai e baiat acum sta in cusca terorizat ca il bate draghici cu herlas ii vine randu si lui…

  3. Judecatorii, avocatii, stau si rad in instanta cu infractorii notorii lasati in libertate de cele 2 instante superioare din Timis. Asa ceva doar in aceasta tara se poate intampla. Imi este scarba de magistratii din timis, imi este scarba de coruptia, adulterul si infractionalitatea din randul magistratilor timiseni.

  4. Florin, din pacate… asta e cruda realitate. Unii avocati iau spaga si o impart. Si culmea se numesc avocati de succes, mari maestrii cand in realitate sunt doar niste traficanti ordinari. Din pacate in sistem, nu ai nicio sansa. Ori ca ca, ori ca ca. Niciunde nu e bine, dar in Romania e jale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.