EXCLUSIV Prima operă din istorie despre traficul de persoane, Anya17, va fi...

EXCLUSIV Prima operă din istorie despre traficul de persoane, Anya17, va fi pusă în scenă la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Anya17-Rehearsal-~-A-Pianist's-prespective-2

Artiști timișoreni ajutați de tineri interpreți din Marea Britanie pregătesc premiera românească a primei opere care are ca subiect traficul de ființe umane. Opera „Anya17” spune povestea unei adolescente din estul Europei care cade victima unei rețele de traficanți de fete din Occident.

Opera a fost scrisă de britanicul Adam Gorb, șeful catedrei de Compoziție de la Colegiul Regal de Muzică din Manchester, iar premiera absolută a avut loc anul trecut. Libretul semnat de Ben Kaye este emoționant. ”Este singura operă care a tratat vreodată acest subiect emoționant. Autorii vor să atragă atenția asupra acestui fenomen care prinde proporții inclusiv la noi.


Subiectul face vorbire despre adolescentele din Est care sunt atrase de organizații de acest tip din Anglia și care sfârșesc ca victime, unele chiar ucise. Anya e singura care scapă, printr-o conjunctură norocoasă. Cum e lucrul la așa o poveste? Nu e ușor să îți păstrezi lumina interioară când ești într-o atmosferă atât de tensionată”, spune Mihaela Silvia Roșca, dirijorul orchestrei Operei Române din Timișoara. Ea asigură conducerea muzicală a operei și a mărturisit, pentru PRESSALERT.ro, că s-a implicat în acest proiect deoarece crede cu tărie că ”societatea trebuie să conștientizeze acest subict care ne privește pe toți”.

Spectacolul Anya 17 va fi prezentat în premieră joi, 17 octombrie, de la ora 19.00 pe scena Sălii Capitol din Timișoara. Participă instrumentiști de la Opera timișoreană și studenți ai Facultății de Muzică ai UVT, dar și interpreți – masteranzi ai aceleiași facultăți, tineri interpreți și artiști lirici din corul Filarmonicii de Stat Banatul și masteranzi ai Colegiului Regal Muzical din Manchester.
Evenimentul are loc în cadrul unui simpozion internațional pe teme de trafic de ființe, inițiat de o organizație româno – britanică cu activități în domeniu, Pro Prietenia. Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 20 și 30 de lei (în loje), elevii, studenții și pensionarii benefiind de o reducere cu 50%.

Foto: anya17.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.