Grevă japoneză şi în spitalele din Timiş. Medicii poartă banderole tricolore şi...

Grevă japoneză şi în spitalele din Timiş. Medicii poartă banderole tricolore şi se pregătesc de greva generală

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope

Angajaţii din sistemul medical din judeţul Timiş s-au alăturat colegiul din întreaga ţară şi au început să poarte, de astăzi, banderole tricolore pe braţul drept, nemulţumiţi de proasta finanţare a Sănătăţii. Medicii şi asistentele care fac parte din Sindicatul Sanitas Timiş vor purta această banderolă până miercuri, însă angajaţii de la Maternitatea „Odobescu” nu vor renunţa la greva japoneză până în momentul în care guvernanţii vor ţine cont de revendicările lor. „O să purtăm banderole legate de braţ pe o perioadă nedeterminată, dar activitatea maternităţii nu va fi afectată.


Pe viitor, colegii mei se gândesc să nu mai facă avorturi la cerere, ca formă de protest”, ne-a spus Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Medicilor Materna Timişoara.

Livius Cîrstea, liderul Sindicatului Sanitas Timiş, este nemulţumit că, totuşi, nu toţi angajaţii din sistemul medical au purtat banderolă tricoloră. „Am fost astăzi la patru farmacii din Timişoara şi nici un farmacist nu avea banderolă tricoloră. De asemenea, sunt convins că prea puţini membrii din Coaliţia Profesioniştilor din sistemul sanitar au intrat în grevă japoneză, şi asta pentru că Lazăr Fulger, preşedintele coaliţiei, face parte dintr-o anumită structură politică şi trebuie să tacă. Tot timpul sistemul sanitar a pierdut pentru că a fost trădat de oameni din interior”, a explicat nervos Livius Cîrstea.

Cadrele medicale din judeţul Timiş vor participa şi la marşul de protest din 2 noiembrie, în Bucureşti. Angajaţii din sistemul sanitar sunt hotărâţi chiar să declanşeze greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, tot în luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.