Încep lucrările la incineratorul de deșeuri. Ce spune Robu despre intervenția SRI

Încep lucrările la incineratorul de deșeuri. Ce spune Robu despre intervenția SRI

0
DISTRIBUIȚI

robu degete 1

„Incineratorul va intra în implementare, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia, avem un câştigător declarat, vom semna contractul de execuţie şi vom demara şi acest proiect. În două, trei săptămâni vom putea începe lucrările în acest sens”, a anunţat edilul şef Nicolae Robu. Vă reamintim că investiţia care se va ridica la 60 de milioane de euro bani de la bugetul local a fost subiect de “paranoia de primăvară”. Primarul anunţa în urmă cu câteva luni că „avem un proiect foarte important – incineratorul de deșeuri pentru care caietul de sarcini pentru contractarea execuției  este postat pe  SEAP de 180 de zile.


Mereu am fost nevoiți să prelungim termenele în urma solicitărilor a diverse firme și deja am ajuns să îmi pun întrebarea dacă nu cumva acest proiect este sabotat. Legea prevede un termen de 52 de zile în care caietul de sarcini este pe SEAP și pot fi depuse ofertele. Noi am înțeles diversele solicitări de a prelungi termenul pentru un caiet complex.  Acum a cerut o firmă să mai prelungim cu două săptămâni”.

Întrebat în acest sfârșit de săptămână dacă situaţia a fost remediată cu ajutorul celor de la SRI cărora primarul le cerea atunci ajutorul  suspectând că ar fi sabotat, Robu a  spus că nu ştie pntru că el nu primeşte informări de la servicii secrete.  Primarul a mai comentat că „e un proiect asumat pe venituri proprii, avem şanse să ni se ramburseze 15 milioane de euro, asta înseamnă 25% din valoarea proiectului. Când va intra în funcţiune, după doi ani, el va începe să producă. Gunoiul va fi compostat, în loc să îl trimitem la o groapă de gunoi il valorificăm, prin ardere face energie electrică pe care vom primi bani, va fi cumpărată ca energie verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.