EXCLUSIV Metoda Bojin de dublă fraudare a bugetului de stat cu luciul...

EXCLUSIV Metoda Bojin de dublă fraudare a bugetului de stat cu luciul de apă. Vezi cine este personajul cheie care confirmă că Temadi TMB a fost tot timpul a preşedintelui PSD Timiş

6
DISTRIBUIȚI

bojin tricolor umbre

Informaţiile legate de modul în care s-au derulat afacerile între firmele controlate de familia liderului PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, care acum sunt anchetate penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş,  scot la iveală un adevărat „patent” folosit pentru a masca operaţiunile cu iz de puşcărie – „săgeţi” aruncate la sacrificiu şi încercări de păstrare a aparenţei de legalitate. În cazul firmei Temadi TMB SRL, Maria Bojin, soţia celui care a condus ani de zile Direcţia Apelor Banat, şi fiul acestuia, Emilian Bojin, concesionează societatea, în 2008, lui Adrian Cioplea, un angajat de-al familiei. În scurt timp, Temadi TMB concesionează de la Apele Române Banat acumularea de la Dumbrăviţa, cele 25 de hectare de luciu de apă fiind închiriate până în 2015. De altfel,  în mai 2009, moartea a mii de peşti în balta de la Dumbrăviţa l-a scos în prim plan pe Cioplea care, în calitatea sa de patron în acte al firmei, a explicat că a populat balta cu 2,7  tone de peşte, iar cei morţi sunt cei care nu au rezistat mutării. În acelaşi an, firma Temadi TMB închiriază şi cele 50 de hectare de luciu de apă de la Ianova pentru următorii zece ani. În acelaşi an, Maria şi Emilian Bojin  revin în acţionariatul firmei, dar Cioplea rămâne administrator, pentru ca în 2011 societatea comercială să fie cesionată lui Viorel Mihalcea. Prin aruncarea în faţă a lui Cioplea ca unic acţionar al firmei, Bojin a încercat să mascheze aparenţele conflictului evident de interese în care se afla, el fiind cel care conducea Apele Române, cele care au concesionat pe sume de nimic firmei Temadi TMB cele două bălţi. La ieşirea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, joi dimineaţa, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, Adrian Cioplea, consilier local PSD în Remetea Mare şi care apare şi acum în documentele oficiale ca fiind administratorul Temadi TMB, a recunoscut că „firma a fost întotdeauna a lu’ şefu’ Bojin.


Aşa se ascundeau treburile, cu intratul şi ieşitul din firmă. Tot timpul a fost de fapt firma lui”.

Mihalcea este la rândul său un apropiat al lui Bojin, conform celor de la lugojonline.ro care susţin că actualul patron din acte  al Temadi TMB a detinut şi „95 % din pachetul de acţiuni al societăţii LugoMedia, care avea în proprietate postul de Radio Nova Fm şi Televiziunea Ten Tv Lugoj. Surse apropiate conducerii judeţene a PSD, spuneau la vremea respectivă că, în spatele lui Mihalcea s-ar afla însuşi Titu Bojin, care ar fi avut nevoie de Radio Nova Fm şi Televiziunea Ten Tv Lugoj pentru a câştiga alegerile locale. La scurt timp dupa ce Titu Bojin a ajuns în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, radio-ul şi televiziunea locală au fost vândute de către Mihalcea unui alt om de afaceri din oraş, nu înainte însă ca acesta să propună printr-o scrisoare lacrimogenă adresata primarului Francisc Boldea, cumpărarea celor doua canale media de către Primaria Lugoj”.

Într-o declaraţie de presă dată, la câteva ore după cea a subordonatului său pe linie de partid, Adrian Cioplea, pesedistul şef Titu Bojin a susţinut în faţa presei că „a fost firma soţiei. Nu a fost firma mea, aşa cum s-a afirmat greşit. Nu am nici un fel de implicare în ceea ce  înseamnă perioada de cei doi ani şi jumătate de când firma a fost concesionată şi nu mai este a soţiei”.

Afacerea cu cele două bălţi este una extrem de avantajoasă pentru firma familiei Bojin pentru că, în baza contractelor, trebuie să plătească statului anual doar 6.000 lei şi respectiv 10.000 lei. Ulterior concesionării, firma lui Bojin a încheiat contracte cu asociaţiile de pesccari sportivi Timiş şi Banatul care s-au angajat să plătească sume până la de şase ori mai mari decât cele date de Temadi TMB celor de la Apele Române. Deşi plăţile de la asociaţiile de pescari s-au făcut regulat, din partea a doua a anului 2009, firma nu a mai depus declaraţii fiscale sau bilanţuri contabile. Din informaţiile oferite de cei de la asociaţiile de pescari s-au plătit, în ultimii patru ani, către firma familiei Bojin peste 550.ooo lei, care, însă, nu se regăsesc în nicio declaraţie depusă la Fisc, asta însemnând neplata niciunui leu către bugetul de stat.

6 COMENTARII

  1. Ce nu va este clar? PSD-ul vrea schimbarea sefului din Timis. Ponta isi creeaza propria lui organizatie aici in judet si il debarca pe Bojin. Nu cred ca va face cineva puscarie dar in mod cert sefia filialei o va pierde. Grindeanu e deja la incalzire si asteapta fluierul arbitrului central.

  2. Era normal sa se ajunga la descinderi.La Lugoj spre exemplu la R-TV eram platiti de Mihalcea cu plasa.Nu au primit niciodata banii pe card.DE multe ori banii ne erau adusi de catre firme care lucrau in oras la asfaltari, canalizare, etc

    • Cand fiul doamnei Bojin Maria,Adrian-Dragan,s-a insurat… in dimineata nuntii i-au furat banii de nunta(50.000 euro) si au platit o parte din I.U.R.T.(m a refer la fam Bojin care i au luat banii castigati la nunta)……..

  3. Daca societatea nu a depus declarati la fisc si nu a declarat sumele , oare fiscul de ce nu s-a sesizat ca societatea nu a depus declaratile , oare cine de la fisc tine spatele acestor magari , verificati ce nasi , fini are bojin pe la fisc . Implicatii grave , complici , etc

  4. Cum avem noi banatenii noroc numa de escavatoristi si de taximetisti in frunce ??!! Acuma nu ca academicianu Robu ar fi mai bun. Fimea spera ca , copii lu astia nu vor urma cariera tatilor lor, atunci si urmatoarea 100de ani va fi compromisa 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.