Motivul incredibil pentru care grădiniţa la care mergea copilul aflat în comă...

Motivul incredibil pentru care grădiniţa la care mergea copilul aflat în comă din cauza unui virus rar a fost dezinfectată după o săptămână de la incident

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1235

Un băieţel de trei ani şi zece luni se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Copilul a fost diagnosticat cu meningo – encefalită virală, o boală rară şi foarte gravă care se poate lua din aer sau prin înţepătura insectelor. Micuţul s-a simţit pentru prima oară rău la grădiniţă, în urmă cu o săptămână, însă conducerea şcolii nu a luat nicio măsură astfel încât viaţa celorlalţi prichindei să nu fie pusă în pericol, ci doar ieri, după ce cazul a ajuns în atenţia presei. „Ieri, medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase au confirmat că băiatul are meningo – encefalită virală şi Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă care a dezinfectat două săli de clasă, sala în care învăţa copilul şi cea de lângă”, ne-a declarat Liliana Şica, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 12.

Abia ieri, Liliana Şica le-a recomandat părinţilor celor 26 de copii care se aflau în grupa mijlocie cu băieţelul care acum se află în comă să nu-i mai trimită la grădiniţă, cel puţin până luni, pentru că mâine o echipă de la Primăria Timişoara va dezinfecta toate încăperile din instituţie. Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 12 nu a mai fost dezinfectată din luna iulie de către reprezentanţii municipalităţii.

În grădiniţa din apropierea Observatorului Astronomic sunt înscrişi 172 de copii, însă directoarea instituţiei spune că niciunul nu s-a simţit rău în ultima perioadă, ci doar câţiva micuţi nu au fost trimişi la grădiniţă de părinţi pentru că sunt răciţi.


Liliana Şica povesteşte că băiatul avea multe absenţe, şi asta pentru că încă din primăvară nu se simţea bine din cauza imunităţii scăzute. Copilul de trei ani şi zece luni este în comă de câteva zile la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, medicii spun că şansele lui de supravieţuire sunt de 20 %. Vă reamintim că anul trecut, un băieţel din Timişoara a murit din cauza acestei boli, pe care a luat-o tot de la grădiniţa în care era înscris.

IMG_1238 IMG_1240

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.