Operaţie pe inimă, în premieră la Timişoara

Operaţie pe inimă, în premieră la Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

operatie

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara vor pune în practică, începând de vineri, o nouă procedură modernă de tratare a problemelor inimii. Este vorba despre primul implant de Stent – Graft din Timişoara, în cazul unui pacient de 30 de ani, ce are un anevrism cronic al aortei toracice. Cu alte cuvinte, prin aortă, cea mai mare venă din corp ce transportă sângele de la inimă către toate organele, care are o zonă slăbită şi dilalată de aproximativ cinci centimetri, ce se poate rupe, este introdusă o proteză tubulară.


Aceasta este plasată printr-o intervenţie minim invazivă înăuntrul aortei, prin artera femurală, şi o întăreşte cu tubul de plastic care rămâne acolo definitiv. Până în acest moment, la Timişoara aorta dilatată era înlocuită cu un tub de plastic prin deschiderea chirurgicală a toracelului.

Interventia va fi realizată de un doctor din Belgrad, de Marian Gaşpar, şeful chirurgiei cardiovasculare, dee Dan Gavrilescu, cardiolog intervenţionist, şi de anestezistul Horea Cioloca.  Stent –Graftul folosit în timpul intervenţiei chirurgicale a fost special comandat pentru pacient şi costă aproximativ 7.000 de euro, costuri pe care le-a suportat spitalul din Programele Naţionale de Chirurgie Vasculară.

3 COMENTARII

  1. Dl Prof.Dr.Gaspar pe langa faptul ca este un medic de mare valoare e un om deosebit
    iar echipa dumnealui de asemenea. Le doresc numai sanatate ca sa poata salva cat mai multe vieti!

  2. Bravoo! Felicitari intregii echipe! Alaturi a fost medicul din Serbia! Putem vedea ce inseamna sa te pregatesti atatia ani si in strainatate! Medicii din Serbia au putut face acest lucru si inaine de ’89! Bravo pt. dr. Marinica Gaspar, dr. Dan Gavrilescu, dr. Horia Cioloca! Toti ar trebui sa retinem aceste nume! sunt PROFESIONISTI ADEVARTATI!

  3. dar………….. de ce nu vb nimeni desre spaga care si-au incasat-o pentru a realiza aceasta operatie? Este ceva curent, in Timisoara! Pana si profesorul Ionac de la Sitalul Judetzean ia spaga 2 000 lei, este tariful acestui infractor doctor, stiut de totata lumea care apeleaza la el! Autodsesizeaza-te DNA Bucureti, caci DNA Timis este mana in mana cu acesti infractori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.