Poliţiştii fac percheziţii la spitalul Athena. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE 3...

Poliţiştii fac percheziţii la spitalul Athena. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE 3 Cine a fost dus la audieri FOTO

3
DISTRIBUIȚI

athena

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timiş au descins, în urmă cu puţin timp, la spitalul Athena din Timişoara pentru a face percheziţii. Conform primelor informaţii există suspiciuni că spitalul privat ar fi făcut decontări ilegale în ultimii trei ani. Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.  Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 ”Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara efectuează cercetări față de angajații SC Athena Hospital Timișoara sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, existând suspiciuni că începând cu anul 2012 aceștia au indus în eroare reprezentanții CJAS Timiș, prezentând pentru decontare servicii medicale fictive. În acest scop au fost întocmite fișe de observații clinice generale pe numele unor pacienți fictivi, în care se menționează prestarea unor servicii medicale nereale”, a declarat procurorul Adrian Grecu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Acţiunea a beneficiat de sprijinul SRI, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiş fiind solicitaţi astăzi de procurori.

Inaugurat în 2010 în urma unor investiţii de peste 12 milioane de euro, Athena Hospital este unul dintre cele mai mari centre medicale private din țară. Spitalul funcționează ca o societate pe acțiuni, al cărui principal acţionar este medicul grec Konstantinos Giatras. La trei ani de la deschidere, spitalul se laudă cu o medie de 250 de pacienţi spitalizaţi pe lună şi la o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de euro. Unitatea funcționează inclusive ca maternitate private și centru de fertilizare in vitro.


Are 38 de saloane pentru internări, dintre care 32 au două sau trei paturi, iar şase sunt rezerve cu câte un singur pat, capacitatea totală de internare fiind de 80 de adulţi şi 30 de nou-născuţi.

UPDATE 2  ”În septembrie 2012 și apoi în mai 2013 în urma verificărilor efectuate la Spitalul Athena, de către echipa de control a CJAS s-au constatat anumite nereguli și s-a dispus reținerea valorii de 1% din valoarea de contract din lunile respective, maximum prevăzut de lege. Ceea ce s-a constata erau neconcordanțe între intre serviciile care se regăsesc în fundamentarea pachetelor de spitalizare de zi și serviciile consemnate în fișele de spitalizare de zi, ori între medicația prescrisă și consumul de medicamente înregistrat în condica de prescripții de medicamente și materiale sanitare, respectiv consumul de medicamente în format electronic”. a declarat Mariana Marcu, purtatoarea de cuvânt a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

Directorul spitalului Athena, dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș Foto Adrian Pîclișan
Directorul spitalului Athena, dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș Foto Adrian Pîclișan

UPDATE 3 După mai multe ore de percheziții, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au ridicat o serie de documente de la spitalul Athena. De asemenea, a fost ridicat  pentru audieri și  dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, la ora 18,50,  directorul spitalului, Dan Szabo.

3 COMENTARII

  1. Bravo Parchetului Timisoara ca-si face treaba……… nu asa oblojit cum a fost pana acuma de regimul Basescu! Felicitari doamnelor/ domnilor procurori! Am vazut pe propria-mi piele ca sunteti niste profesionisti si sunteti fara dubii corecti! Stima si respect, chiar daca suna comunist! Cine stie sa aprecieze, o face………… „restul e cancan”! P.S. Asta da justitie! Incepe sa se faca dreptate ! Multumim de exemplu Parchetului Timisoara, respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.