Deputatul Mircovici, găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Vezi motivul

Deputatul Mircovici, găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Vezi motivul

0
DISTRIBUIȚI

mircovici

ANI a solicitat Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe deputatul Niculae Mircovici, alături de alți trei ( unul din fosta legislatură) pentru conflict de interese. Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) arată luni, într-un comunicat de presă că a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul deputaţilor Nicolae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru și fostului deputat Luminița Iordache.

Timișeanul Niculae Mircovici și-a pus nevasta pe statele de plată ale Camerei Deputaților.


El a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soţia sa a fost angajată, în perioada 5 ianuarie 2009 – 15 iunie 2010, în funcţia de referent la Biroul Parlamentar deţinut de acesta în Circumscripţia electorală nr. 35, Timiş. Aceasta a obținut, potrivit nformării ANI,  un venit net în sumă toală de 20.387 de lei. Deputatul bulgar spune că aceiași bani i-ar fi câștigat soția lui și din șomaj, povestind cum a ajuns aceasta pe statele de plată ale Camerei deputaților. ”Soția mea a fost angajată de Camera Deputaților, un an de zile, după ce i s-a desființat postul la unitatea militară unde lucra în domeniul economic (contabilitate), și a fost trimisă în șomaj, ea mai având numai un an de zile până la pensie. Pe de altă parte, și noi aveam nevoie de un foarte bun vorbitor de bulgară. Iar banii încasați de la Camera Deputaților erau la fel ca și cei pe care i-ar fi primit în șomaj. Acum soția mea este pensionară. A fost o formulă în care am mai ajutat și alți oameni”, a declarat Mircovici.

Foto: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.