Expoziție de pictură tânără, semnată de Ștefan Petrică

Expoziție de pictură tânără, semnată de Ștefan Petrică

0
DISTRIBUIȚI

stefan petrica

Galeria Calina vernisează astăzi, la ora 18.00, expoziţia de pictură a tânărului artist plastic Ştefan Petrică, absolvent al Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, ale cărui lucrări au intrat deja în atenţia publicului în urma expoziţiilor de grup  organizate de Institutul Cultural Român la Budapesta în 2010 şi Roma în 2011, a expoziţiei personale Evolution de la Galeria Triade şi a show-ului Konfrontation susţinut solo la Galerie 3 din Klagenfurt.

Preocupat deopotrivă de pictură şi de fotografie, Ştefan Petrică poate fi socotit un discipol al lui Pierre Soulages, unul dintre pictorii săi fetiş, care a descoperit arta abstractă în 1946, în salonul frizerului său din Paris.


El este, de asemenea, un continuator al generaţiei abstracţilor lirici de la jumătatea secolului trecut, care au promovat un nou limbaj plastic şi poetic, investit totodată cu echilibru şi raţiune, care a continuat filonul abstract iniţiat de artiştii Şcolii de la New York. Pentru tânărul artist român, abstracţia se concretizează ca o nevoie firească, sugerată încă în primele sale lucrări. Pictura sa sugerează o stranie lume metafizică, prin simbolistica semnelor aşternute pe suprafeţele plane, delimitând astfel două modalităţi distincte de realizare a spaţiului. Încercând să evite formulele consacrate ale abstracţiei, Ştefan Petrică doreşte ca lucrările sale să fie şi o proiecţie a realului, a memoriei pămâtului stihial, brăzdat de linii, locuit de semne şi de urme ale copilăriei şi ale satului natal. Expoziţia va fi deschisă până în 11 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.