Parlamentarii de Timiş, dezinteresaţi să se întâlnească cu sindicaliştii din Cartel Alfa....

Parlamentarii de Timiş, dezinteresaţi să se întâlnească cu sindicaliştii din Cartel Alfa. De ce s-au enervat Grapini şi Răducanu

1
DISTRIBUIȚI

PROTEST - SINDICALISTI - GUVERN

Doar patru parlamentari de Timiş au participat, astăzi, la Timişoara, la întâlnirea cu sindicaliştii din Cartel Alfa din judeţ pentru a afla care le sunt nemulţumirile, în încercarea de a găsi o soluţie. Este vorba despre deputatul UNPR Ion Răducanu, deputaţii PSD Sorin Stragea şi Dorel Covaci, senatorul PP – DD Ioan Iovescu şi Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism. Discuţiile au durat mai bine de două ore, în prima parte a evenimentului, liderul Cartel Alfa Timiş, Ştefan Gogoşanu, a explicat că sindicaliştii nu au de gând să picheteze Prefectura Timiş. Acesta a ţinut să le reamintească parlamentarilor că în anul 2011 s-a modificat legislaţia muncii, moment în care s-a dat „cea mai grea lovitură muncitorilor” şi le-a solicitat să schimbe Legea dialogului social, aşa cum USL s-a angajat.

După ce Ştefan Gogoşanu a vorbit despre nemulţumirile profesorilor şi ale medicilor care protestează pentru alocarea unui buget mai mare şi a atras atenţia că USL nu a făcut nimic, a venit rândul ministrului Maria Grapini să dea câteva explicaţii.


„Unele lucruri spuse nu sunt reale. Nu puteţi spune că nu s-a întâmplat nimic în anul 2013 din moment ce au crescut salariile bugetarilor, s-au mărit pensiile după trei ani şi vor mai creşte. Cum spuneţi că ministerele nu fac dialog, când eu organizez întâlniri lunar?”, a întrebat retoric Maria Grapini.

Un sindicalist, însă, a reproşat că cei din Guvern nu modifică Legea dialogului social mai repede. Lucrurile au degenerat, însă, iar Maria Grapini şi deputatul Ion Răducanu au fost jigniţi de sindicalişti, aceştia spunând că „habar nu au despre ce vorbesc”. Ministrul a fost revoltat şi le-a solicitat celor prezenţi să-şi ceară scuze pentru că „nu se poate aşa ceva”. Nici Ion Răducanu nu s-a lăsat mai prejos şi a adăugat nervos „nu mă jigni că nu eşti şeful meu să-ţi permit, nu-mi spui tu mie că habar n-am ce vorbesc”. Ştefan Gogoşanu le-a spus ironic parlamentarilor că s-au inflamat prea uşor, iar în final s-a ajuns la concluzia ca sindicaliştii să vină cu propuneri scrise pentru a vedea ce se poate face.

Vă reamintim că CNS „Cartel Alfa”a anunţat, pe 30 septembrie, că va protesta săptămânal în faţa sediului Guvernului. Sindicaliştii doresc modificarea legislaţiei muncii şi acordarea măsurilor de protecţie socială pentru salariaţii care-şi pierd locul de muncă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.