Reacția Mariei Grapini la acuzațiile de nepotism, după ce l-a numit pe...

Reacția Mariei Grapini la acuzațiile de nepotism, după ce l-a numit pe fratele nurorii sale la conducerea Mamaia SA

7
DISTRIBUIȚI

maria grapini01 p

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a reacționat, astăzi, pe contul său de Facebook, la informația dezvăluită într-o publicație locală constănțeană. Astfel, replicaonline.ro arăta, în ediția de ieri, că Grapini l-a numit pe Tudor Mataragiu, fratele nurorii ei, în Consiliul de Administrație al Mamaia SA. Fără să explice decizia, ministrul afirmă că nu-i numește decât pe cei “care au pregatire adecvata si doresc sa munceasca”.

“Și pentru că un oarecare ziar din Constanța bate câmpii că i-am pus consilierii în consiliul de administrație la societățile falimentate de fostele conduceri, spun doar un lucru: nu angajez și nu numesc decât pe cei care au pregătire adecvată și doresc să muncească.


Din acest motiv, am schimbat consiliul de administrație de la Mamaia SA, Neptun Olimp și alte societăți unde am găsit un jaf. Dealtfel am dat rapoartele de control justiției. Evident că am deranjat. În al doilea rând am nevoie ca să am sub supraveghere directorii de la societățile din subordine și de aceea prin lege ministrul are dreptul la consilieri personali. Consilierii numiți în CA sunt economiști sau juriști cu experiențpă de min.doi ani în activitate privată. Anunț pe această cale că mai am doua locuri de consilier cu pregătire juridică. Anunț pe această cale că mai am doua locuri de consilier cu pregătire juridică sau de comunicare. Cine dorește să vină la concurs (dintre cei care au relatat neadevăruri) să vină. Dar trebuie să știe că vor lucra până seara târziu cu mine și sunt extrem de exigentă”, așa sună mesajul Mariei Grapini de pe Facebook.

Reamintim că sursa menționată mai sus a arătat că, după ce şi-a angajat o rudă pe post de consilier personal, Grapini ar fi numit-o apoi şi la conducerea companiei de stat SC Mamaia SA Constanţa. Este vorba despre Tudor Mataragiu, de 24 de ani, fratele Ancăi Cristina Mataragiu, soţia lui Cosmin Grapini, fiul Mariei Grapini.

Mataragiu este plătit din bani publici din luna martie a acestui an, iar din această lună, mai exact din data de 12, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al SC Mamaia SA. Tudor Mataragiu este fiul colonelului în rezervă Costel Mataragiu, fostul şef al Diviziei Economice din SRI Timiş, demis în ianuarie 2005, în prezent director Omniasig, implicat în mai multe scandaluri şi cercetat în celebrul dosar Jimbolia. 

7 COMENTARII

  1. D-ul Mataragiu Junior este intradevar in om cu o experienta vasta si cu pregatire adecvata … Acum doi ani, proaspat absolvent de facultate a fost angajat la PWC (cunoscatorii stiu ce inseamna) si participa alaturi de alti colegi incepatori la diverse audituri la multinationale. Il puneau in dificultate probleme la care stiau raspunsul si contabilii fara facultate, dar asta nu-l impiedica sa nu cunoasca reguli elementare de politete (de genul trebuie saluti cand intri undeva …) si sa-si dea aere de mare vedeta. Spectacolul era superb, venea sa „auditeze” o persoana care stia mai putine decat cel auditat. In doi ani cu siguranta ca a castigat o experienta uriasa in domeniu si ca are la activ o pregatire adecvata in domeniul conducerii societatilor aflate in dificultata economica, fie ca e vorba de insolventa sau faliment -sic. Cum poate un asemenea personaj sa fie consilierul personal al D-nei Ministru Grapini, care inainte de a fi ministru a fost/este un om de afaceri de succes, care a realizat de una singura ce multi nu au putut face in toata viata lor si care mai mult ca sigur ca nu are nevoie de balbaielile mult prea tanarului ei consilier. Chiar merita D-na Ministru sa va puneti singura intr-o situatie destul de penibila pentru pozitia si trecutul d-stra de succes, pentru niste quasi-rude.

  2. madame (tovarasa) Grapini (moldoveanca get beget care o dat tare cu C*uRu cand o vinit in banat) o fo secretara de partid la Garofita Timisoara si se stia co fo ciripitoare la Securitate (in agenda de lucru a maiorului Mataragiu!). astia or ajuns sa ne conduca. HHUOOOOOOOOOOOOOOO

  3. NU e singurul caz, doamna Grapini a avut grija ca sotul doamnei prodecan Sirghi de la FEAA Timisoara, sa primeasca un loc caldut la ADR Vest, prin „bunavointa” domnului Maxim.

  4. Raspunsurile de pe pagina de fb NU SUNT CONSIDERATE OFICIALE. Vrem o pozitie OFICIALA a d-nei MINISTRU Grapini. Asa se cade. Sa nu ne balacarim pe fb oameni buni… dam in prosteala celor de la PDL… iarasi ?

  5. Doamna ministru poate angaja consilieri pe cine doreste, care este problema, intrebarea este cati consilieri are fata de alti ministrii sau de presedintele CURTII? mult mai putini

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.