Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş Severin, trimis în judecată de...

Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş Severin, trimis în judecată de DNA în alte dosare pentru matrapazlâcuri cu banii pentru pajişti. Cine-i primarul care a murit înainte să fie acuzat

3
DISTRIBUIȚI

anculia

DNA a finalizat alte două dosare penale în care inculpat este Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş Severin, acuzat de faptul că a patronat fraudarea fondurilor europene şi naţionale pentru amenajarea pajiştilor. Prin încheierea de contracte fictive şi contracte acordate în mod preferenţial, banii ajungeau la firmele controlate de Tudor Jurj. Cei doi au fost trimişi în judecată, în unul dintre dosare, pentru o astfel de operaţiune ilegală realizată, în 2011, cu sprijinul fostului primar al comunei Marga, Adam Trandafir, decedat între timp.

Primarul ” s-a angajat, ca parte a atribuțiilor asumate în cadrul asocierii, să încheie în numele primăriei, un contract de prestări servicii cu firma inculpatului Jurj Tudor Ioan. Contractul avea ca obiect efectuarea lucrărilor de întreținere a pajiștilor comunale, avându-se în vedere, de către inculpați, ca lucrările să nu fie efectuate deloc, astfel încât să împartă între ei totalitatea sumelor neutilizate pentru efectuarea lucrărilor, bani care, scriptic, apăreau ca decontați pentru aceste lucrări. Ca urmare a acestor înțelegeri, făptuitorul Adam Trandafir a antedatat, inserând luna iunie 2011 invitația de participare către firma controlată de către inculpatul Jurj Tudor Ioan, S.C. „Melodrom Industres” S.R.L., a antedatat oferta de preț a manoperei și contractul de prestări servicii și anexele acestuia, respectiv a acceptat la plată o factură fiscală în valoare de 45.004,16 lei, această factură privind plăți pentru lucrări fictive, factură pe care făptuitorul a semnat-o ca atestând în fals execuția lucrărilor.


În același scop, al formării unor aparențe de legalitate, făptuitorul Adam Trandafir a întocmit și semnat un proces – verbal de recepție a lucrărilor, atestând de asemenea împrejurarea nereală a prestării serviciilor contractate. Suplimentar de acele mai sus prezentate, o altă persoană, la instigarea inculpatului Jurj Tudor Ioan a întocmit situații de lucrări și liste cu cantități de lucrări, în care a atestat în fals categoriile de lucrări pe care le-ar fi executat”, se arată în comunicatul DNA.  Anculia Romică Pavel și Jurj Tudor Ioan au beneficiat fiecare de câte 13.146 lei, iar primarul de suma de 10.000 lei.

Într-un alt dosar, Anculia şi Jurj au fost trimişi în judecată alături de primarul din comuna cărăşeană Slatina Timiş, Gheorghe Roma. ” Potrivit celor convenite, urma ca lucrările să nu fie efectuate decât în mică măsură, iar sumele neutilizate pentru efectuarea lucrărilor să se împartă între inculpați, în condițiile în care, scriptic, apăreau ca decontate pentru aceste lucrări. Ca urmare a acestor înțelegeri, în cursul lunii noiembrie 2011, inculpatul Roma Gheorghe a acceptat semnarea unor documente cu un conținut fictiv, întocmite de către o altă persoană, înscrisuri constând în contract de prestări servicii și anexele acestuia, situații de lucrări, factură, proces – verbal de recepție, oferte de preț și situații de lucrări toate emise în numele S.C. „Melodrom Industries” S.R.L. (firmă controlată de inculpatul Jurj Tudor Ioan), atestând împrejurarea nereală a prestării totalității serviciilor contractate. În virtutea rolurilor asumate în cadrul asocierii infracționale și a contribuțiilor efective în vederea ducerii la îndeplinire a obiectivelor frauduloase propuse, produsul infracțiunii, respectiv sumele de bani decontate pentru lucrări neefectuate, a fost împărțit între membrii asocierii infracționale după cum urmează: Anculia Romică Pavel, Jurj Tudor Ioan și Roma Gheorghe au beneficiat fiecare în mod egal de câte 21.500 lei”, susţin procurorii.

DNA a pus sechestre asiguratorii pe mai multe imobile, cei trei urmând să fie judecaţi de Tribunalul Arad.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.