Stoia: Primăria Timişoara nu mai cumpără blocul de garsoniere pentru locuințe sociale....

Stoia: Primăria Timişoara nu mai cumpără blocul de garsoniere pentru locuințe sociale. Ce gafă era pe punctul să facă Nicolae Robu UPDATE Explicațiile primarului

0
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR05_resize

Nicolae Robu anunţa în urmă cu câteva zile că Primăria Timişoara va cumpăra un bloc întreg de garsoniere cu doar 920.000 de euro, adică un apartament cu o cameră ar costa doar 7.000 de euro. Însă Traian Stoia a explicat, astăzi, că edilul şef urma să încheie o afacere păguboasă, în condiţiile în care viceprimarul Timişoarei vorbise cu reprezentanţii BRD, cei care au scos la licitaţie blocul, să cumpere garsonierele la suma de 920.000 de euro, însă doar după ce acestea erau renovate. „A picat chestia pe care a anunţat-o Nicolae Robu, că Primăria va cumpăra un bloc întreg. Eu doar după şedinţa de Consiliu Local, când s-a stabillit suma pentru achiziţionarea imobilului, am aflat că este vorba de blocul pe care l-am negociat eu cu BRD şi de care am vorbit într-o conferinţă de presă acum cinci luni. Dar eu am negociat cu BRD-ul 6.000 de euro pe garsonieră, după ce le face bec, că erau prădate. Acum le-a dat primăria 9.000 de euro pe o garsonieră şi mai trebuia să băgăm 6.000 de euro în renovare”, ne-a precizat viceprimarul Timişoarei.

Traian Stoia spune că a fost o lipsă de comunicare între el şi primarul Nicolae Robu, dar imediat ce edilul şef a aflat, nu a mai semnat niciun contract.


Viceprimarul Timişoarei este de părere că în cazul în care s-ar fi aflat mai târziu, ar fi ieşit „un balamuc” şi a adăugat ironic că „eu am trimis oameni şi am făcut poze în fiecare garsonieră, dar cei trimişi de Nicolae Robu au văzut pe geam apartamentele. „S-a uitat Chirilă pe fereastră şi a zis că e fain, dar acolo era dezastru. Clădirea a fost făcută nemţeşte, dar nu a fost pază”.

UPDATE Nicolae Robu a recunoscut, astăzi, că licitaţia pentru achiziţionarea blocului de garsoniere de la BRD a fost anulată, dar încă se negociază astfel încât, aşa cum spunea viceprimarul Timişoarei, blocul să fie cumpărat cu suma de 920.000 de euro, doar după ce garsonierele vor fi reabilitate. „Domnul Stoia nu a fost informat corect, încă mai vrem să cumpărăm blocul, dar s-a constatat că un număr important de camere fie nu au chiuvete, lipseşte chiar şi din instalaţia electrică. Dacă BRD aduce camerele la starea impecabilă la care am fost informaţi că se află, atunci rămâne valabilă licitaţia. Dacă nu face, vom vedea dacă le vom putea cumpăra la un preţ mult mai scăzut”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu.

Deşi Traian Stoia era informat că aceste garsoniere nu sunt renovate de acum cinci luni, Nicolae Robu spune că reprezentanţii primăriei nu au ştiut asta pentru că „nimeni nu a avut acces la ele, nici executorul nu putea intra”. Luni, cei de la BRD vor analiza costurile necesare pentru modernizarea lucrărilor, iar un răspuns privind suma de la care se va porni licitaţia va fi dat tot săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.