Timişorenii care au plecat din „Mica Vienă“ pentru a pune la cale...

Timişorenii care au plecat din „Mica Vienă“ pentru a pune la cale „evenimente faine” în capitala Austriei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

kabaitanbun

Asociaţia Culturală Kabaitan, înființată de doi timişoreni care şi-au propus să organizeze „evenimente în care să conecteze oameni faini“, după cum spun ei, s-a născut la Viena, în luna mai a acestui an. „Ideea înfiinţării unei asociaţii ne-a venit în maşină, pe când ne întorceam de la Sighişoara, unde ani de zile a avut loc celebrul festival de blues, care anul acesta nu s-a mai organizat, din păcate. Totuşi, într-o pivniţă din Sighişoara s-au adunat mai mulți bluesmani şi s-a lăsat cu o cântare de zile mari, de la şase seara până la opt dimineaţa. Ne-am gândit să-l aducem pe Vali Răcilă la Viena. Şi am hotărât să facem o asociaţie. Data viitoare când am venit la Timişoara am şi demarat procedurile de înfiinţare şi primul nostru proiect a fost concertul Vali Răcilă la Viena“, își începe povestea Timea Laslavic, o bănăţeancă get – beget, care după 12 ani de presă scrisă şi televiziune, respectiv, șapte ani de traduceri autorizate, s-a apucat de design, realizând accesorii handmade.

Asociaţia a fost realizată alături de timişoreanul Alin Mihoc şi a organizat câteva evenimente de succes în capitala Austriei. „Vrem pur şi simplu să organizăm evenimente în care să conectăm oameni faini. Vrem să oferim o mână de ajutor trupelor timişorene. Noi suntem aici, şi este mult mai uşor pentru noi să punem cap la cap aici lucrurile, ştim locurile, oamenii de aici. Avem deja conexiuni. În iunie i-am adus pe timişorenii de la Sonatic, iar acum două zile (joi – n.r.) au fost cei de la Burning Table. În urma acţiunilor noastre s-au născut multe colaborări şi prietenii faine“, spune Timea.

kabaitan11

Printre acţiunile organizate de cei doi timişoreni la Viena s-a numărat sărbătorirea „Zilei Universale a Iei“, în care s-au depănat poveşti şi legende despre sânziene şi s-au interpretat cântece din folclorul românesc. O altă acţiune de mare succes a fost cea numită „Pită cu untură şi folk“, în care n-a lipsit slănina, ceapa verde, brânza şi recitalurile susţinute de Sonatic şi Ana şi Prietenii. Pe lângă acestea, timişorenii au pus bazele unor ateliere handmade, realizate atât în scop artistic, cât şi social. „Am avut deja şezătoarele româncelor de la Viena, alături de care am realizat coliere din material textil sau un atelier de decorat abajururi.


Dorim ca la aceste evenimente să ne cunoaştem mai bine şi să petrecem împreună un timp de calitate în cadrul propriei noastre comunităţi de români care trăiesc la Viena“, spune Timea. Timişorenii de la Burning Table au susţinut joi un concert în clubul Replugged din Viena, evenimentul reprezentând un alt succes pentru tinerii care au plecat din „Mica Vienă“ pentru a pune la cale evenimente faine în capitala Austriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.