Un poliţist de frontieră a refuzat mita. Vezi ce sumă i s-a...

Un poliţist de frontieră a refuzat mita. Vezi ce sumă i s-a oferit ca să accepte scoaterea ilegală din țară a unui copil

4
DISTRIBUIȚI

spaga 111

Un polițist de frontieră de la Aeroport a denunțat un cuplu care a încercat să îl mituiescă pentru a-i lăsa să scoată din țară o fată pentru care nu aveau toate actele necesare.  În cauză ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită faţă de cele două persoane identificate ieri, 14 noiembrie, în timp ce intenţionau să scoată din ţară un minor fără documente legale, sens în care au încercat să mituiască un poliţist de frontieră. Acesta a refuzat să se lase mituit şi a sesizat ofiţerii S.J.A. Timiş.

Cei doi s-au prezentat joi,  14 noiembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Timişoara, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din România, însoțind o minoră.


Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, poliţistul de frontieră a constatat că  adulţii nu aveau documentele legale necesare pentru ieşirea din ţară a minorului. Când polițistul de frontieră le-a spus celor doi că nu pot ieși din țară cu fata care îi însoțea, bărbatul  a scos din buzunar un plic pe care l-a oferit cu titlu de mită agentului de poliţie de frontieră, pentru ca acesta să ”închidă ochii” și să îi lase să plece cu minora. În plic se afla  suma de 100 lei. ”Poliţistul de frontieră a refuzat mita şi a denunţat fapta ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, care s-au prezentat la faţa locului împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi au constatat săvârşirea infracţiunii”, au informat reprezentanții DGA.

Cei doi adulți acuzați de dare de mită au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în vederea continuării cercetărilor.

 

4 COMENTARII

  1. nu stiu care este „mercurialul spagii” pt lipsa procurii de la notariat (asta lipsea, nu?) dar in nici un caz nu cred ca este 100 de lei. poate 50 de euro…

  2. Respect oamenilor care-si fac datoria! Eu nu mi-as risca job-ul nici pentru 10 000 de euro, in conditiile de azi, in care nici dracu nu te angajeaza, indiferent de cat de bine ai fi pregatit in profesia ta! Trebuie sa se revina la valorile mai vechi, din societatea de ieri, adica: cinste, valoare, corectitudine, competentza, performantza, retributzie adecvata …….. doar asa, vom deveni o societate normala! Nu prin smecherii, furturi, hotii, etc.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.