În ce reglare de conturi ştia fabricantul de bombe că vor fi...

În ce reglare de conturi ştia fabricantul de bombe că vor fi folosite dispozitivele explozive improvizate create de el UPDATE Decizia instanţei

1
DISTRIBUIȚI

remus vascut fabricant bombe

Ancheta DIICOT în dosarul fabricantului de bombe din comuna arădeană Ghioroc continuă, sâmbătă dimineaţa fiind audiat şi tânărul din Bucureşti care i-a livrat acizii şi fitilele folosite pentru fabricarea celor două dispozitive explozive improvizate lui Remus Văscuţ. Acesta, cu o seară înainte de a livra bombele investigatorului sub acoperire, a încercat pe un câmp de lângă comuna arădeană unul dintre dispozitive. Ulterior, l-a sunat pe unul dintre prietenii săi, Adrian Farcău, care i-a împrumutat un aparat de sudură să se laude cât de tare a bubuit dispozitivul.


„A venit la mine şi mi-a zis că face o bombă. Avea o bucată de ţeavă crestată. Când am văzut-o m-am gândit imediat la o grenadă din aia defensivă şi la cât de periculoasă e. I-am spus să ia aparatul de sudurră şi să facă ce vrea el că nu mă interesează. Când s-a pus să sudeze, a făcut scurt circuit şi s-a întrerupt curentul. Ştiam că îi place să facă din astea”, a povestit, pentru PRESSALERT.ro, Farcău când a ieşit de la audieri.

Remus Văscuţ a fost reţinut şi urmează ca, astăzi, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă instanţei. Acesta ştia că bombele pe care el le-a fabricat urmau să fie folosite într-o reglare de conturi din Ucraina pentru a distruge un bar. Dacă iniţial a spus că nu-l interesează la ce vor fi folosite bombele, ulterior l-a sfătuit pe investigatorul DIICOT să folosească fragmente metalica sau cuie pentru a creşte efectele distructive ale deflagraţiilor. Fabricantul de bombe a vrut să transporte cele două dispozitive explozive cu trenul până la Arad, dar până la urmă tranzacţia s-a făcut la Ghioroc.

UPDATE 1 După audierile maraton de azi, procurorul a decis că va cere arestarea preventivă pe 29 de zile doar pentru Remus Văscuţ. Audierea acestuia la Curtea de Apel Timişoara se va face în această seară.

UPDATE 2 Instanţa a decis arestarea lui Văscuţ pe 29 de zile, acesta declarând recurs care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

1 COMENTARIU

  1. FELICITARI SRI CARE ESTE FORMAT DIN ADEVARATI PROFESIONISTI DIN CAUZA PROFESINALISMULUI LOR AVEM O TARA SIGURA !!!!! SARBATORI FERICITE s.R.I!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.