Senatoarea Gabriela Vrânceanu-Firea, interesată de fenomenul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara. Ce...

Senatoarea Gabriela Vrânceanu-Firea, interesată de fenomenul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara. Ce i-a răspuns Stoia

2
DISTRIBUIȚI

SEMINAR-PROFIT REINVESTIT

Stupefiată de scandalurile privind retrocedările din Timişoara ajunse subiect fierbinte după ce primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Traian Stoia au avut un conflict temporar privind termenii de colaborare, senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu-Firea a trimis către primăria Timişoara o adresă prin care cere să ştie istoricul rromilor în urbea de pe Bega.


Viceprimarul Traian Stoia a oferit presei răspunsul primăriei. Redăm mai în jos textul care explică felul în care rromii au ajuns mari proprietari în centru.

„După evenimentele din 1989 a apărut fenomenul de „ liberă circulaţie ”. Familiile mari de rromi (Cârpaci, Stancu, Covaci, Novacovici, Gabor etc.) se întorc din Occident cu bani mulţi şi folosind slăbiciunile sistemului pun mâna pe zona istorică a oraşului. Beneficiind de consiliere remarcabilă ( avocaţi, notari, funcţionari publici, etc. ) şi folosind câteva moduri de operare care nu dau greş, au reuşit în majoritatea afacerilor în care s-au implicat să aibă succes şi să aducă oraşul în situaţia de acum. Combinând intimidarea cu ofertele generoase de bani pentru prima achiziţie ( ex. o cameră la subsol la preţul de apartament ), ajungeau ca ulterior ceilalţi locatari să le vândă spaţiile pe care le deţineau la preţuri mult sub valoarea reală. Familiile foarte numeroase ale rromilor plătesc taxe şi impozie cam la parametrii egali cu restul populaţiei. Covârşitoarea majoritate a proprietăţilor aflate în posesia rromilor s-au obţinut de la foştii proprietari şi urmaşii acestora în urma retrocedărilor în baza Legii 10/2001, Legii 112/1995, Legii 79/1997″.

Foto: jurnalul.ro

2 COMENTARII

  1. legile PSD-ului,pe vremea aceea fostul PDSR,catastrofa legislativa produsa de acele guverne permisive sub tutela lui Iliescu a condus la dezvoltarea celor mai puternice ramuri mafiote in Romania,din cauza carora suferim si astazi,mai mult, i-am readus la putere si credeti-ma nu-i mai da nimeni la o parte 10 ani de acum inainte,asta s-a vrut asta avem !!,savurati incrancenati si suportati dragi romani,ati adus la putere mafia si demagogia extrema din pacate/,multi ani ptr.cei serbati de Sf.Nicolae…

  2. explicatiile viceprimarului sunt halucinante ;comentariile luiPM partizane. Oare primaria sub conducerea luiCiuhandru ce a pastorit ? Nu putem vorbi de „ramuri mafiote” mai infipte pe timpul lui Illiescu decat pe timpul „chiorului’,asa ca a ajuns ROMANIA fieful analfabetilor,incultilor,oportunistilor ,mafiotilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.