Poveste de decembrie cu „magicienii” de la Burning Table GALERIE FOTO

Poveste de decembrie cu „magicienii” de la Burning Table GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2023525966">

concertbt (134) [1024x768]

Rockerii timişoreni au avut parte de o poveste magică de decembrie aseară în clubul Daos, unde vrăjitorii sunetelor care alcătuiesc echipajul Burning Table le-au oferit celor prezenţi un concert „de ţinut minte“. În deschiderea evenimentului, după un speech cât se poate de „la obiect“ al prezentatorului Romulus Şoimu, care a subliniat încă o dată motto-ul mişcării Made in TM (care, de altfel, a sprijinit concertul) conform căruia „Nu se întâmplă nimic în Timişoara“, urechile spectatorilor au făcut cunoştinţă cu sound-urile austriecilor de la Mayburn.

Energia power-rock degajată de trupa vieneză formată anul trecut a încălzit atmosfera de la faţa locului, iar la final muzicienii austrieci au avut parte de aplauze sincere. Din momentul în care cei de la Burning Table au urcat pe scenă, melomanii au avut parte de o explozie de culori sonore care au avut menirea de a crea un eveniment plin de şarm. Încă de la prima piesă, timişorenii au demonstrat că sunt o trupă bine „sudată“, care cucereşte prin arome stilistice variate, cu compoziţii bine croite şi care emană un aer „profi“, deplin savurat de melomanii ale căror urechi n-au fost infestate cu „gunoiul sonor cotidian“ propagat pe bandă rulantă de posturile de radio autohtone.

Recitalul băieţilor a fost spectaculos, iar efectele electronice năşite de Saşi Vuşcan au adăugat savoare. Ca de obicei, Zsolt Szabo a demonstrat că este unul din cei mai buni chitarişti (cel puţin din acest oraş!), iar basistul Răzvan Mărcuci a făcut şi el o treabă extraordinară. Desigur, vocea lui Bogy Nagy şi tobele lui Levi Molnar au constribuit deplin la succesul acestei seri. Evident, s-a cântat „rock“, dar, pe ici pe colo urechile avizate au putut degusta şi influenţe din blues, grunge, indie sau chiar trip – hop.

Burning Table a demonstrat încă odată că e o trupă care posedă o energie complexă cu idei bine cristalizate şi cu o poftă de „cântare“ cum rar ţi-e dat să vezi pe meleagurile noastre. Printre piesele care au făcut furori la faţa locului s-a numărat şi Selling Eden, un manifest în care muzicienii iau atitudine împotriva exploatării de la Roşia Montană. Dincolo de „sonor“, magia evenimentului a fost completată şi de proiecţiile extrem de inspirate din fundal, iar întrebarea care a rămas pe buzele tuturor după acest eveniment a fost „pe când un disc, domnilor?“.

Foto: Liviu Tulbure

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.