Sfătuitorul tehnic al fabricantului de bombe, pus sub acuzare de DIICOT

Sfătuitorul tehnic al fabricantului de bombe, pus sub acuzare de DIICOT

1
DISTRIBUIȚI

mogosan marius bombe arad

Bărbatul care i-a oferit consultanţă tehnică arădeanului Remus Văscuţ pentru confecţionarea celor două dispozitive explozive improvizate care au fost date investigatorului DIICOT în centrul localităţii Ghioroc a fost, astăzi, pus oficial sub acuzare. Marius Mogoşan, inginer chimist, este prieten cu tatăl tânărului arestat, şi conform interceptărilor de la dosar i-a dat sfaturi lui Văscuţ despre proporţiile pe care trebuie să le folosească, dar şi despre cum se poate realiza dintr-un extinctor o bombă cu motorină şi azotat.


Remus Văscuţ a preferat o altă variantă, dar conştient de pericolul la care se expune a amestecat ingredientele având o cască de motociclist pe cap şi stând în spatele unui butuc. În timpul audierilor, acesta a povestit că pasiunea pentru bombe i-a fost insuflată de tatăl său şi de Mogoşan, pe care i-a văzut făcând praf de puşcă.

Sosit la sediul DIICOT  împreună cu avocatul său, Marius Mogoşan a dat ore întregi declaraţii. Pus în faţa probelor, acesta a recunoscut faptul că i-a acordat asistenţă tehnică tânărului. Pus sub acuzare pentru complicitate la nerespectarea regimului materialelor explozive, inginerul a primit interdicţia de a părăsi ţara. La ieşirea de la audieri a refuzat să facă orice fel de declaraţii jurnaliştilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.