Sute de timișoreni s-au înghesuit ca să sărute moaștele Sfinților Împărați Constantin...

Sute de timișoreni s-au înghesuit ca să sărute moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena GALERIE FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1304827991">

Racla cu moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena la Timisoara05_resize

Copii, bătrâni, oameni cu bebeluși în brațe sau în scaune cu rotile s-au înghesuit, în această seară, la Catedrala Mitropolitană pentru a săruta racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena. Acestea au ajuns în jurul orei 20.00, la Timișoara, de la Catedrala patriarhală din București, fiind întâmpinate de peste 50 de preoți și sute de oameni. Șirul de credincioși care au așteptat să sărute moaștele sfinților s-a întins pe zeci de metri, din apropierea altarului Catedralei Mitropolitane și până pe treptele lăcașului de cult. Timișorenii au avut la dispoziție cel mult două secunde să se închine la racla cu moaște, zeci de preoți s-au pus în postura de bodyguarzi și au supravegheat ca oamenii să nu se îmbrâncească în speranța că vor ajunge mai repede să atingă moaștele sfinților împărați. Credincioșii din Timișoara mai pot să sărute moaștele până mâine la Catedrala Mitropolitană.
Preoții de la Arhiepiscopia Timișoarei au pregătit un program mai special cu acest prilej. Astfel, în această seară, după întâmpinarea sfintelor moaște la Catedrala Mitropolitană, credincioșii au putut lua parte la săvârșirea slujbei Vecerniei, Utreniei și a Liturghiei, oficiată după miezul nopții. Mâine dimineață, timișorenii sunt așteptați la Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena, iar de la ora 17.30, va avea loc un concert extraordinar de colinde.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.